nlc.hu
Gasztro

22 étel, ami másnap még finomabb

Felmelegítve nem csak a töltött káposzta jó! 22 étel, ami másnap még finomabb

Sok ételnek még az állaga is szemmel láthatóan megváltozik, ha hagyunk neki egy napot főzés-sütés után. De melyek azok a fogások, amiket érdemes előre lefőzni-megsütni?
Töltött káposzta

Egy pizza vagy steak esetében nem is kérdés, hogy minél előbb kerül tányérra a frissen sült étel, annál magasabb az élvezeti értéke. Vannak azonban olyan fogások, amiknek kifejezetten jól áll egy kis pihentetés. Egyes ételek másnap, sőt vannak olyan sütemények, amelyek a készítés után három-négy nappal nyerik el a legjobb állagukat, és az ízeik is ekkorra érnek össze igazán.

Mindennek tudományos magyarázata is van. Az Australia’s Best Recipes magazin a Harvard School of Public Health cikkére hivatkozva arról ír, hogy a másnapos ételek molekuláris szerkezete megváltozik a pihentetés hatására. A tanulmány szerint a fehérjék tovább bomlanak az étel felmelegítésekor, így olyan új ízek keletkeznek, amelyek a friss ételben még nem voltak jelen. A legtöbb ételnek persze nem tesz jót a melegítés, ezért összegyűjtöttük a másnapra-harmadnapra beérő finomságokat.

Galériánkban 22 étel következik, amit érdemes előre lefőzni, másnap csak még finomabb lesz!

Házias húsleves
Megnézem
Összes kép (22)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top