Egy pizza vagy steak esetében nem is kérdés, hogy minél előbb kerül tányérra a frissen sült étel, annál magasabb az élvezeti értéke. Vannak azonban olyan fogások, amiknek kifejezetten jól áll egy kis pihentetés. Egyes ételek másnap, sőt vannak olyan sütemények, amelyek a készítés után három-négy nappal nyerik el a legjobb állagukat, és az ízeik is ekkorra érnek össze igazán.
Mindennek tudományos magyarázata is van. Az Australia’s Best Recipes magazin a Harvard School of Public Health cikkére hivatkozva arról ír, hogy a másnapos ételek molekuláris szerkezete megváltozik a pihentetés hatására. A tanulmány szerint a fehérjék tovább bomlanak az étel felmelegítésekor, így olyan új ízek keletkeznek, amelyek a friss ételben még nem voltak jelen. A legtöbb ételnek persze nem tesz jót a melegítés, ezért összegyűjtöttük a másnapra-harmadnapra beérő finomságokat.
Galériánkban 22 étel következik, amit érdemes előre lefőzni, másnap csak még finomabb lesz!
galéria
Felmelegítve nem csak a töltött káposzta jó! 22 étel, ami másnap még finomabb
Kapcsolódó cikkek
még több cikk
Harry herceg elsírta magát III. Károly döntése miatt, igazi arculcsapásként élte meg
Házasság első látásra: Kornélia elköltözött Jánostól, a férfi pedig csupán egy bugyit kért tőle távozáskor
10 dolog, amit tudnod kell a Primarkról a budapesti nyitás előtt
A Vígszínház több népszerű darabját nem láthatják már többé a nézők
Rajongói szerint Zoltán Erika túlzásba viszi a fogyást
3 csillagjegy, aki rengeteget költ
Elvette 18 évvel fiatalabb párját Nacsa Olivér
Menyasszonyi ruhában ment másvalaki esküvőjére
Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.