Egy pizza vagy steak esetében nem is kérdés, hogy minél előbb kerül tányérra a frissen sült étel, annál magasabb az élvezeti értéke. Vannak azonban olyan fogások, amiknek kifejezetten jól áll egy kis pihentetés. Egyes ételek másnap, sőt vannak olyan sütemények, amelyek a készítés után három-négy nappal nyerik el a legjobb állagukat, és az ízeik is ekkorra érnek össze igazán.
Mindennek tudományos magyarázata is van. Az Australia’s Best Recipes magazin a Harvard School of Public Health cikkére hivatkozva arról ír, hogy a másnapos ételek molekuláris szerkezete megváltozik a pihentetés hatására. A tanulmány szerint a fehérjék tovább bomlanak az étel felmelegítésekor, így olyan új ízek keletkeznek, amelyek a friss ételben még nem voltak jelen. A legtöbb ételnek persze nem tesz jót a melegítés, ezért összegyűjtöttük a másnapra-harmadnapra beérő finomságokat.
Galériánkban 22 étel következik, amit érdemes előre lefőzni, másnap csak még finomabb lesz!
galéria
Felmelegítve nem csak a töltött káposzta jó! 22 étel, ami másnap még finomabb
Kapcsolódó cikkek
még több cikk
Lövik a gólyákat Hajdúnánáson, forrnak az indulatok
Mosolyka Fanny: „Egyetlen napot sem szeretnék már napsütés nélkül élni, ez itt a földi paradicsom!” – Helyszíni riport a Kanári-szigetekről
Ezt hozza a májusi telihold
Közel 100 utast nem engedett felszállni a Wizz Air, óriási volt a felháborodás – frissítve!
„Tudod, hányan felkínálkoztak nekem?” – kitálalt Kovi, a felnőttfilmes rendező
Régi fotók: ilyen sármos volt Árpa Attila fiatalon
Királynéból lett megalázott asszony – Boleyn Anna útja a vesztőhelyig
Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.