nlc.hu
Gasztro

Szaloncukor-visszahívás

Még alig vannak kint a boltok polcain, de máris szaloncukrokat hívott vissza a Nébih

Arra kérik a vásárlókat, hogy ne fogyasszák el az ominózus termékeket.

Minőségmegőrzési időn belüli termékromlás miatt a Lissé Édességgyár Kft. visszahívta a forgalomból a Nyírfacukor szaloncukor – többféle ízesítésben termékeket – tette közzé honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Mint írják, a gyártó visszahívja:

  • a 2024.03.27-i minőségmegőrzési idejű, 170 grammos Nyírfacukor Mákos krémmel töltött fehér csokoládés szaloncukrot
Forrás: Nébih

Forrás: Nébih

 

  • a 2024.04.09. minőségmegőrzési idejű, 170 grammos Nyírfacukor Pisztáciás krémmel töltött fehér csokoládés szaloncukrot
Forrás: Nébih

Forrás: Nébih

 

  • a 2024.03.25. minőségmegőrzési idejű, 160 grammos Nyírfacukor ünnepi desszertválogatás Rumos ízű trüffel krémmel és Homoktövis ízű krémmel töltött szaloncukor étcsokoládéval elnevezésű termékét
Forrás: Nébih

Forrás: Nébih

 

  • a 2024.03.25.-i lejáratú, 160 grammos Nyírfacukor ünnepi desszertválogatás Éttrüffelkrémmel és Ír krémlikőr ízű alkoholos krémmel töltött desszertet.
Forrás: Nébih

Forrás: Nébih

 

Az érintett termékeket a vásárlás helyén visszaveszik. 

Tavaly amúgy a gyulai Kézműves Cukrászda Forralt boros szaloncukra lett az Év Szaloncukra, megelőzve a balatongyöröki Promenád Kávéház „Frizzy” mogyorós-robbanócukorkás és a maklári Stühmer Körtezselés-muskotályos szaloncukrát. A győztest 186 szaloncukor közül választották ki. A kézművesek külön is megmérkőztek 2022-ben, valamint továbbra is külön versenyezhettek az alacsonyabb árú (699 Ft/100 g alatti) kategória szaloncukrai is. A tavalyi évben egyébként kiemelt kategória volt a vegán szaloncukrok kategóriája.

Kiemelt fotó: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top