nlc.hu
Gasztro

Váci pékséget záratott be a Nébih

Ezt a gusztustalan pékséget záratta be a Nébih – fotók és videó

Horrorisztikus állapotok uralkodtak.

Súlyos élelmiszerbiztonsági hiányosságok, higiéniai problémák miatt felfüggesztették egy, a Pest vármegyei Vácon működő pékség és cukrászüzem tevékenységét – közölte honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Az ellenőrzés során többek között mintegy egy tonna nem nyomon követhető, valamint lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert vontak ki a forgalomból, több éve lejárt terméket is találtak.

Légy a tésztában - Fotó: Nébih

Légy a tésztában – Fotó: Nébih

A pékség rendezetlen és takarítatlan volt, a helyiségek fala, mennyezete és padozata egyaránt szennyezett volt. Az egységben számos, tevékenységükhöz nem kapcsolódó tárgyat is tároltak. Az ellenőrzést az is nehezítette, hogy az üzem több helyiségében nem működött a világítás sem.

Penészes ételmaradékok - Fotó: Nébih

Penészes ételmaradékok – Fotó: Nébih

A hűtőkamrában a kész és félkész csomagolatlan termékeket együtt tárolták a földes áruval. A dagasztó helyiségben található hűtött munkapultok kívül-belül erősen szennyezettek, a berendezések koszosak, a fagylaltkonyhában található gurulós, süteménytároló regálok piszkosak és rozsdásak voltak. A zöldség-előkészítő előterében található kézmosó csaptelepe kiszakadt, az előtér padozatán is cigarettacsikkek voltak.

A dolgozók nem viseltek megfelelő munkaruházatot, sőt érvényes egészségügyi alkalmassági vizsgálattal sem rendelkeztek.

A bírság megállapítása folyamatban van.

Korábban egy csepeli pékségben fogadták undorító állapotok a Nébih ellenőreit. Ott még ráadásul csótányok is hemzsegtek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top