Gasztro

4 gyors adventi recept, amit a mikróban is elkészíthetünk

A karácsonyhoz közeledve egyre sűrűsödnek a teendők, és hiába tervezzük meg gondosan az ünnepi sütés-főzést, könnyen megtörténhet, hogy néhány meglepetésvendég vagy extra látogatás miatt újra kell gondolnunk a terveinket. Az LG felkérésére népszerű tartalomgyártók most olyan recepteket állítottak össze, amiket akár az utolsó pillanatban, a mikróban is elkészíthetünk, és a vendégeknél is garantáltan sikert aratnak majd.

 


Szerencsére az ünnepi szezonban sem kell ódzkodnunk a gyors és hatékony megoldásoktól. Ízletes előételek, ötletes desszertek, és akár még a máglyarakás is pillanatok alatt elkészíthető egy olyan többfunkciós mikróban, mint amilyenek az LG NeoChef™ eszközei is. Íme hazánk ismert influenszereinek kedvenc karácsonyi mikrós receptjei!


Molnár Zengő – Sajtos-sonkás mini karácsonyfák

Molnár Zengő kedvenc levelestésztás finomsága a sonka és a sajt klasszikus ízeivel az egész családnak tökéletes előétel lehet – és ki gondolta volna, hogy mikróban is megsül a leveles tészta? A formázásban akár a gyerekek is részt vehetnek, ráadásul frissen tehetjük az asztalra, ha ebéd előtt 20 perccel berakjuk a mikróba a már elkészült formákat.

Hozzávalók:

  • 1cs leveles tészta
  • paradicsomszósz
  • szeletelt sonka
  • szeletelt trappista sajt
  • húspálca

Elkészítés:

1. A leveles tésztát vékonyan megkenjük ízlés szerint fűszerezett paradicsomszósszal.

2. A tészta felére mehet a sonka, majd rá a sajt.

3. Félbehajtjuk a leveles tésztát, majd vékony csíkokra vágjuk

4. A csíkokat hajtogatva karácsonyfát formázunk, majd beleszúrjuk a húspálcát.

5. 20 perc alatt megsütjük a mikróban.

Bereczky Tamás – Máglyarakás „szuflé” mézeskalács öntettel

Akár igazi ételkülönlegességeket is elkészíthetünk percek alatt a mikróban. Bereczky Tamás már nem csak a sportban, de a cukrászatban is jeleskedik, a hagyományos fogásokat kreatívan gondolja újra. Ennek az eredménye ez az ünnepi máglyarakás is, amit kis szuflé formákban érdemes elkészíteni, ráadásul ha tartjuk magunkat a megadott hozzávalókhoz, még egy kicsit vissza is foghatjuk a karácsonyi kalóriabevitelt.

Hozzávalók:

Mákos rész:

  • 150 g darált mák
  • 2 db tojás
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • Fél csomag sütőpor
  • 4 evőkanál eritrit
  • 1 evőkanál cukormentes baracklekvár

Minden összetevőt alaposan keverjünk össze.

Almás rész:

  • 2 alma lereszelve
  • Kevés fahéj
  • 1 evőkanál eritrit
  • 1 db tojássárgája

Mindent alaposan keverjünk és nyomkodjunk össze.

Hab:

  • 1 tojásfehérje
  • 1 evőkanál cukormentes baracklekvár

A tojásfehérjét verjük fel, és óvatosan keverjük el benne a lekvárt.

Elkészítés:

1. Készítsünk elő szuflé vagy kisebb edényeket.

2. Először a mákos és almás keveréket tegyük a tálba, ezt 3 percig melegítsük a mikróban.

3.  Ez után kanalazzuk rá a habot, amit grillfunkción 2 percig süssünk a mikróban. Ha nincs grillfunkciós mikrónk, pirítsuk meg a sütőben egy kicsit.

Ómolnár Nelli  – „Karácsonyi csokis kísértés” bögrés süti

Reggelinek, uzsonnának és desszertnek is tökéletes választás Ómolnár Nelli karácsonyi bögrés sütije, ami pillanatok alatt elkészül. A legtöbb bögrés sütivel ellentétben ennek a finomságnak garantáltan nem lesz szivacsos állaga!

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1/4 evőkanál sütőpor
  • 2 evőkanál darált dió
  • 4 evőkanál tej
  • 1 evőkanál olaj
  • nutella ízlés szerint

Elkészítés:

  • A sütemény tésztájához egy bögrébe összeöntjük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a sütőport, a darált diót, az olajat, a tejet és a nutellát, majd egy kanállal alaposan összekeverjük.
  • A bögrét a mikrohullámú sütőbe tesszük, majd beállítjuk a legmagasabb fokozatra, az időszabályozót pedig 1 percre.
  • Ha megállt a mikró, hagyjuk bent a sütit még 30 másodpercig, és csak azután vegyük ki.

Dragos Karin – Karácsonyi chocolate chip cookie

Még a klasszikus amerikai finomságot, a chocolate chip cookie-t is elkészíthetjük a mikróban. Dragos Karin színes, látványos sütijei garantáltan felkeltik majd a vendégek figyelmét.

Hozzávalók 1 db cookie-hoz:

  • 20 gr vaj
  • 25 gr barna cukor
  • 10 gr tej
  • 55 gr liszt
  • 2 gr szódabikarbóna
  • csipet só
  • csokidarabkák (ízlés szerint)

Elkészítés:

1. A vajat olvasszuk fel a mikróban és adjuk hozzá a cukrot, illetve a tejet. Ezt alaposan keverjük el.

2. Ezután tegyük a keverékbe a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, illetve a csokit.

3. Formázzuk gombóc alakúra a keveréket, majd ezt lapítsuk szét egy kisebb darab sütőpapíron.

4. Tegyük a mikróba 1 percre (a mikró teljesítményétől függően több idő is lehet).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top