nlc.hu
Gasztro

Milliós borravaló tévedésből

Véletlenül 1,5 millió forintot fizettek két csésze kávéért

Csak utólag vették észre, hogy a számlájukhoz hozzáadódott 1,5 millió forintnyi borravaló.

Jesse és Deedee O’Dell az elmúlt 16 évben mindig egy oklahomai Starbucksban kezdték a napjukat. Mindig ugyanazt rendelték: egy jeges americanót és egy cappuccinót. És megszokták, hogy mindig 10-11 dollár (3500 forint) körül fizetnek.

Épp ezért volt meglepő idén februárban, hogy amikor Deedee fizetni akart egy bevásárlóközpontba, hogy elutasították a kártyáját, hogy nincs rajta elég pénz. Megnézték a költéseiket és meglepve látták, hogy pár nappal azelőtt a 10 dolláros kávérendelésre felszámoltak 4444 dollár (csaknem 1,5 millió forint) borravalót.

kávéspohár, starbucks

Végül visszakapták a borravalót (Fotó: Pexels.com)

Jesse pedig esküdözött, hogy a fizetésnél meg is nyomta a nem adok borravalót gombot. Felhívták a Starbucks kerületi vezetőjét, aki rögtön azt gyanította, hogy a kártyaleolvasó lehetett hibás.

A kávézó vezetése teljes kártalanítást ígért, de hiába küldtek a házaspárnak két csekket is, azokat nem fogadta el a bank. Így Jesseéknek le kellett mondaniuk egy már befizetett thaiföldi utazást, mert költőpénzük nem lett volna.

Végül már bevonták a tulsai rendőrséget is, hogy megoldódjon a probléma. Mire az Unilad megkereste a Starbucksot, már kiderült, kártalanították a házaspárt. „Míg az eredeti visszatérítési csekkeknél elírás volt, ezért nem mentek át, pár napra rá újakat adtunk ki, amelyeket be is tudta váltani az ügyfél.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top