nlc.hu
Gasztro
Milliók kíváncsiak a romlott, undorító ételeket fogyasztó exszakácsra

Milliók kíváncsiak az exszakácsra, aki gusztustalan, romlott ételeket eszik TikTokon

Szükségből kezdett el lejárt szavatosságú ételeket enni, így lett sokak kedvence, persze vannak, akik szerint valami nincs vele rendben, hogy ilyen gusztustalansággal szórakoztatja az embereket.

Több mint 2,5 millió követője van TikTokon annak az indonéz egyetemistának, aki gusztustalan, sokszor romlott ételeket készít és fogyaszt el. Az egyik videójában, amit már 44,5 milliószor tekintettek meg, egy penészes rizsből dob össze egy fogást, és a képernyő alján ott is van egy figyelmeztetés, miszerint bajunk lehet abból, ha követjük a példáját.

Haritsu 2020 októberében regisztrált a közösségi videómegosztóra, és 2021 márciusában készítette első főzős videóját, vagyis amikor Indonéziából Japánba költözött tanulmányai miatt. Az egyetemet azóta otthagyta, mert megtalálta a hivatását, ami ugye nem más, mint undorító ételeket készíteni, majd megkóstolni.

A korábban szakácsként is dolgozó fiatalember persze kedveli a finom fogásokat, de nem riad vissza attól, hogy új dolgokat is kipróbáljon, és amikor anyagi gondokkal küzdött, úgy gondolta, akár videót is készíthetne arról, hogy milyen, ha valaki romlott ételeken él, hiszen a TikTokon még ilyen tartalommal nem nagyon találkozott.

Először 2020-ban kóstolt lejárt szavatosságú ételt, mégpedig egy két hónapos, kissé penészes marhahúst. „Féltem, de nagyon izgatott is voltam, nem voltam benne biztos, hogy jó ötlet-e megenni. Azt gondoltam, ha megmosom és megfőzöm, akkor a kórokozók elpusztulnak, de így is rossz íze volt a romlott húsnak, a szaga pedig egy szemetesre emlékeztetett.”

A legundorítóbb étel, amit eddig evett, egy záptojás volt, a másik pedig egy rizs, ami nem elég, hogy penészes volt, még férgek is mocorogtak benne. „Majdnem elhánytam magam, és azt gondoltam, ilyesmit soha többé nem csinálok.”

Ugyan maga is alig hiszi el, de még soha nem betegítette meg egyetlen étel sem, még hasmenése sem volt. Ahogyan nagyon választása sem, volt idő, amikor csak lejárt szavatosságú élelmiszereket engedhetett meg magának.

Mint elmondta, egy videó nem igényel nagyobb előkészületet, mivel nagyon ritkán, havonta vagy kéthavonta megy el vásárolni, így az ételek maguktól is megromlanak, hiszen nem vesz belőlük frisset. „Az emberek azt hiszik, hogy az otthonomnak büdösnek kell lennie a romlott ételek miatt, de nem így van. Vagyis is én nem nagyon érzek semmi szagot, talán azért, mert már megszoktam.”

Úgy véli, azért kíváncsiak annyian a videóira, mert az emberek szeretik a sokkoló, megdöbbentő, szokatlan tartalmakat, különösen igaz ez Japánban. Itt egyébként igazi hírességnek számít, közös fotót, aláírást kérnek tőle az utcán, sőt, ha étterembe megy, akkor a személyzet is sokszor szeretné, ha készíthetnének egy fényképet vele.

Megjegyezte azt is, eléggé mélyponton volt, amikor elkezdett TikTok-videókat gyártani, úgy érezte, semmit sem kezd az életével, és örül, hogy először Japánban figyeltek fel rá. „Az emberek ott nagyon melegszívűek, és a kezdetektől fogva támogattak. Sok barátom lett, és úgy érzem, boldog vagyok” – nyilatkozta.

Ami úgy általában hozzászólásokat illeti, meglehetősen vegyesen érkeznek kommentek, vannak, akik aggódnak az egészsége miatt, vannak, akik pedig igazi troll módjára a halálát kívánják, és vannak, akik szerint valami nincs rendben vele. „Az első évben sok gyűlölködő kommentet kaptam, ez rossz hatással volt rám, de aztán egyre népszerűbb lettem miattuk, úgyhogy most már nem érdekel. A rosszindulatú emberek miatt beszélnek most rólam” – tette hozzá.

És mi a helyzet a családdal és a barátokkal? Tartalmait nagyon önazonosnak tartják, de a szülei azért néha aggódnak érte, szeretnék, ha nem vinné túlzásba. „Természetesen nem adok nekik a penészes ételeimből, amikor átjönnek, mindig főzök rájuk, mert nem szeretném, ha megbetegednének” – jegyezte meg.

Haritsu, aki hat macskával él együtt, kedvenceinek sem ad a romlott ételekből, őket macskaeledellel eteti. „Több pénzt költök a macskáimra, mint magamra” – viccelődött.

Azt is elárulta, ugyan most már megengedhetné magának a legjobb, legfinomabb ételeket, de esze ágában sincs visszavonulni, nagyon szereti, amit csinál, az internet kedvéért továbbra sem mond le a gusztustalanságokról, például szívesen kipróbálná, milyen a rohadt kaviár, hiszen azt valószínűleg nem sokan ettek még.

Haritsu

Fotó: Haritsu/Youtube

(via Vice)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top