nlc.hu
Gasztro

Kiskocsmák bezárása

Sorra tűnnek el a falusi kocsmák, presszók

Sok településen már nincs hova beülni egy kávéra vagy egy sörre. Bezártak a megszokott összejöveteli helyek.

Az iskolák, óvodák, posták, boltok, takarékszövetkezeti fiókok után egyre több kistelepülésen tűnnek el az igazi falusi kiskocsmák, presszók – számolt be az ATV Híradó. Sok olyan község van, ahol ezek a talponállók voltak az utolsó közösségi terek, bezárásukkal pedig a szórakozási lehetőségek is megszűnnek.

A mi kis falunk

Teca kocsmájában mindig zajlott az élet Pajkaszegen – Részlet A mi kis falunk című sorozatból – Fotó: Sajtóklub

A Somogy vármegyei Mezőcsokonyán korábban több presszó is üzemelt, mostanra egy sem maradt. Az 1200 fős falu polgármestere azt nyilatkozta, hogy hiányzik a településről a presszó, ahova beülhetnének egy kávéra, üdítőre, mert nem mindenkinek az alkoholizálásról szóltak ezek a helyek.

Nógrádban is egyre több településről tűnnek el a szórakozóhelyek. A Szécsényhez tartozó Benczúrfalváról is utazni kell, ha valaki be szeretne ülni valahova egy kávéra. Szabolcsban a Vásárosnaményhez tartozó Gergelyugornya is kocsma nélkül maradt. Az ottani polgármester mindezt azzal magyarázza, hogy az utóbbi években megváltoztak a szokások, egyre többen inkább otthon szeretik tölteni a szabadidejüket.

Egyes vendéglátósok is úgy vélik, sokan már online élnek közösségi életet, és egyre kevesebben ülnek be egy-egy sörre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top