nlc.hu
Gasztro

Tökéletes csokoládéba mártott eper

Valentin-napi kényeztetés: 5 lépés a tökéletes csokiba mártott eperhez

Itt a Valentin-nap és a tökéletes desszertet keresed? Ne habozz tovább, készíts csokiba mártott epret, hogy olyan romantikus legyen a vacsi, mint a filmekben!

Ki ne szeretné időnként egy kis finom édességgel kényeztetni magát (vagy akár a számára kedves embereket)? Sőt, sokan vagyunk, akik imádjuk a finomabbnál finomabb falatokat! A csokoládéval bevont eper szinte mindig megfelel ennek a célnak, és egy kicsit kevesebb bűntudattal jár, mint mondjuk egy szelet csokoládés sajttorta. Na meg az eper gyümölcs, tehát…

Mivel a csokoládé „néhaétel” – tehát nem érdemes napi szinten enni, csak néha-néha –, ezért érdemes mértékkel fogyasztani. Ez mindenkinek szól, de akinek problémája van a cukorszintjével, annak még fontosabb erre figyelni! Azonban az eper természetes szénhidrátforrás, így az kifejezetten előnyös számunkra.

Egy tábla étcsokoládé pár szem eperrel.

Tehát, amennyiben édes, gyümölcsös finomságra vágyunk, a csokoládéba mártott eper elkészítése kiváló módja annak, hogy közben antioxidánsokat is fogyasszunk. Főleg, hogy itt a Valentin-nap, kevesebb ennél romantikusabb nyalánkságot tudnánk megnevezni.

A következő randinkon vagy akár baráti összejövetelen nyugodtan felszolgálhatunk csokiba mártott epret. Akár apróbb darabokra vágva, akár egész szem epreket kínálva, biztosan nagy sikere lesz. Az igazi fényűzők egyenesen csokiszökőkúttal és nyers eprekkel várják vendégeiket, de ezek már tényleg extra körülmények.

A tökéletes csokoládéval bevont eper

Kövessük a lent felvázolt lépéseket, hogy elkészíthessünk egy adag csokoládéval bevont epret kevesebb mint egy óra alatt. Tökéletes Valentin-napra, desszertpartikra vagy bármilyen romantikus alkalomra.

1. Vágjuk fel a csokoládét

Vágjunk durvára 30 gramm csokoládét. Ez legyen ízlésünknek megfelelő, a végeredményen nem fog változtatni, hogy tej-, ét- vagy fehércsokoládét használunk. Nyilván, ízbeli különbség lesz, viszont a minősége változatlan marad!

Ezután mossunk meg és szárítsunk meg 500 gramm epret (kb. 20 darabot).

Ömlesztett eprek.

2. Olvasszuk meg a csokoládét

Tegyük a csokoládét egy üvegtálba (vagy bármilyen mikróbiztos eddénybe), és tegyük be a mikrohullámú sütőbe 30 másodperces időintervallumokra. Minden melegítés után keverjük meg, és ismételjük ezt addig, ameddig a csokoládé megolvad és sima lesz.

3. Mártogassuk az epret

A száránál fogva mártsuk az epret az olvasztott csokoládéba, a felesleges csokoládét hagyjuk lecsöpögni. Ismételjük meg a többi szemmel, amíg elérjük a kívánt mennyiséget.

Ez is érdekelhet Fehér foltok a csokin Megnézem

4. Helyezzük a csokoládéba mártott epreket egy tálcára

Helyezzük a csokoládéba mártott epreket egy sütőpapírral bélelt tálcára. Helyezzünk el minden szemet úgy, hogy miután letettük őket, még csúsztassuk pár centit oldalra, hogy megakadályozhassuk a csokoládépúpok kialakulását.

5. Hűtsük le és élvezzük őket!

A csokoládéval bevont epreket addig hűtjük, amíg a külsejük meg nem szilárdul. Ez legalább 30 percet vesz igénybe. Lefedve, a hűtőszekrényben akár három napig is elállnak.

(Forrás: Real Simple, Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top