
A magyar konyha több fronton is erős, de világraszóló szendviccsel sajnos nem gyarapítottuk a nemzetközi gasztronómiát. Egy jó téliszalámis szendvics azért mindig is a szívünk csücske marad, de mit tud ez a műfaj más nemzetek konyháiban?
A szendvics lehet hideg és meleg, nyitott vagy összefordított, lapos vagy sok emeletes, sőt akár édes is. Az eredetét mindenki ismeri, a szenvedélyes kártyajátékos John Montagu, Sandwich grófja a névadója, aki azért sem akart felállni a játék mellől, hogy egyen, így két szelet kenyér között kapta az asztalhoz a húst.
Ha azt gondolnád, hogy vastag szelet párizsis zsemle vagy a rántott húsos szendvics hungarikum, nézd meg a galériánkat! Imádott szendvicsek következnek Franciaországtól Amerikán át Japánig és Vietnámig: jöjjön egy kis inspiráció az otthoni szendvicskészítéshez.
Kattints a galériánkra!



