A világ legegyszerűbb répatortája nem kerek, isteni, és kezdők is bátran belevághatnak!

Pásztor Rozi | 2024. Március 22.
Sok recept ígér egyszerű répatortát, de a miénk ténylegesen a torták egyszerűsített verziója. Kezdőknek is ajánlott, meghozza a kedvet a sütéshez!

Itthon is divatba jött a répatorta húsvétra. A fehér mázas desszert jól mutat az ünnepi asztalon, és az idei első zsenge idénytermények megjelenése előtt jól is jön ez a recept, amiben főszereplő a sárgarépa, ez az egész évben elérhető, télen jól tárolható alapanyag.

Nem sok olyan édesség van, amiben a főszereplő egy zöldség, ebben is különleges ez a desszert. A cékla is nagyon jól illik egyébként a csokis brownie-ba például, ebben a tortában pedig a sárgarépa adja a frissességet, a nedvességet nagyon fontos!) és az édes ízt. Nagyon praktikus választás, nem kell kutakodni az alapanyagért, egész évben elérhető, nem drága és télen is jól tárolható alapanyag.

Nem kell megijedni a répától az édességben, nem véletlenül lett világkedvenc!

Az eredeti receptekben a répatorta két vagy három tésztarétegből áll, amik között és a torta tetején is krémsajtos vagy mascarponés réteg gazdagítja a desszertet. A mi egyszerűsített receptünk nem réteges tortaként és nem is tortaformában készül.

Inkább a pofonegyszerűen elkészíthető banánkenyerekhez hasonlít, és ilyen sütőformába is öntjük a tésztamasszát, ennek püspökkenyérforma a neve.

 

Meg fogjátok látni, hogy a krémsajtos/mascarponés réteg nélkül is mennyire finom – a fehér csokoládé megteszi a magáét! A tennivalótok pedig így sokkal kevesebb vele.

Répatorta püspökkenyér-formában / Fotó: La p’tite cuisine de Pauline, Getty Imaeges

Répatortarecept – kezdőknek

Más szószokban, köretekben is jó társa a répának a narancs, így van ez a répatortában is – ezt a hozzávalót ne felejtsétek ki a készítéskor, a narancs leve is szükséges ahhoz, hogy ne legyen száraz a belseje, a héja pedig a narancs illatos aromáit is hozzáadja.

Számos receptben szerepel vanília is, mi őszintén szólva nem éreztük a különbséget akkor, amikor vaníliával készítettük, de ezt rátok bízzuk!

Hozzávalók:

Dió az aprítóban / Fotó: Sergio Amiti, Getty Images

Elkészítése:

Exit mobile version