Retró kókuszkocka puha piskótával, jó sok csokiszósszal – Barka Áron séftől

Haranghy Orsi | 2024. Március 24.
Egy séf receptjét hoztuk el nektek. Barka Árontól kóstoltuk egy egyszerű hétköznapi ebédmenü lezárásaként ezt a retró kókuszkockát, aminek azzal a lendülettel el is kértük a receptjét. Szerencsére nem titkolja, szálljon az ige!

Higgyétek el, nincs hálásabb közönsége azoknak az ételeknek, amelyekben megvan a nosztalgiafaktor, feljönnek a gyerekkori emlékek, mi viszont feltűrjük az ingujjat, és úgy készítjük el ezeket a retró finomságokat, ahogyan anno nem kóstolhattuk. Minél jobb alapanyagokból, tisztességes hozzávaló-mennyiségekkel, nem kispórolósan készítjük, annál meglepőbb lesz, hogy mi mindent lehet kihozni ezekből a régi receptekből.

Imádni fogja mindenki, akinek van némi érzelmi kötődése a süteményhez, amit valljuk be, annyiszor kóstolunk kiszáradva, rossz minőségű piskótával, vékony és íztelen csokiréteggel.

Nem a vasúti restikben és a régi munkahelyi büfékben megszokott minőségben: retró kókuszkocka / Fotó: Lakos Benedek, Nosalty Ételfotó

Retró kókuszkocka – Barka Áron séf receptje

Megkérdeztük a séfet, hogy mire figyeljünk oda a készítéskor, mi a titka, hogy jól sikerüljön. Íme, a tanácsai:

„Ez egy egy tepsire való adag. Személy szerint jó sok csokiöntettel szeretem, amit egy csipet levendulával szoktam megbolondítani” – cseni bele a tanácsaiba a séf a saját ízlését is.

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a csokiszószhoz:

Kókuszkocka elkészítése:

Exit mobile version