Sonkatekercsek mennyei töltelékkel
Felejtsd el a bolti gépsonkás sonkatekercseket! Ezekben rendre ízetlen, növényi zsiradék alapú krém alkotja a tormakrémet, ami sok tormát köztudottan nem látott. Ha magadnak készíted otthon, pontosan tudod, miből áll, a prágai sonka például már önmagában remek indítás. A tölteléke gazdag: mascarponéval, ricottával, tormával – a curryt pedig csak akkor tedd bele, ha a család is szereti! El is lehet felezni az adagot, és csak a felébe tenni curryport is. Jól is mutat a húsvéti asztalon!
Currys-tormás sonkatekercsek – tovább a receptre!
Házilag készített kaszinótojás, a klasszikus recept
Jó kaszinótojásból nem lehet eleget készíteni, a rosszban pedig óriásikat lehet csalódni. Ha te készíted otthon, a művi ízek és gyanús adalékok garantáltan elkerülhetők. Mi most egy alapreceptet hoztunk, a vajas-tejfölös-mustáros-majonézes töltelékkel, de ha nekiláttál a műveletnek, bátran tegyél még bele ízt, amit szeretsz: ez lehet medvehagyma, currypor, egy kis csípős vagy akár cékla vagy torma is. És ha már kaszinótojás, a franciasaláta sem hiányozhat mellőle!
Nyerő kaszinótojás – tovább a receptre!
Minden családi összejövetelen aduász: franciasaláta házi majonézzel
A franciasaláta sok családban nem hiányozhat az asztalról karácsonykor sem, a tojásételekhez pedig szintén egészen kiváló. Nagyot lehet dobni az ízélményen, ha a bolti majonéz helyett házi majonézt keverünk ki. Az adalékanyagmentes házi romlandóbb is, ezért egy-két napon belül el kell fogyasztani ezt a salátát. Higgyétek el, ha nem az íztelen bolti mirelit zöldségmixből dolgoztok, hanem friss zöldségből magatok daraboljátok, és nem marad ki belőle az alma és a savanyú uborka, garantáltan nem fog rátok romlani!
Franciasaláta házi majonézzel – tovább a receptre!
Majonézes krumplisaláta újkrumpliból
Ez a krumplisaláta szintén kárpótlás minden szúrósan ecetes, édesítőszerektől mellékízű termékre, amit valaha csak kóstoltunk. Az újburgonya a krumpli legjobb verziója, ez a saláta pedig könnyeden krémes a tejföltől és majonéztől, a snidling, lila hagyma és petrezselyem pedig kellemesen frissíti. Nagyszerű köret, amit csak időben ki kell venni a hűtőből, hogy egy kicsit kiengedjenek íz ízei, illatai, és sült húsok, halak, tojásételek és persze húsvéti sonka mellé is kiváló.
Majonézes krumplisaláta – tovább a receptre!
Spenótos quiche édesburgonyából – liszt- és tejmentes recept
A „franciák pizzájának” is nevezik, és itthon is egyre népszerűbb, kávézókban például szívesen tartják: szeletekben lehet adni, és hidegen-melegen egyaránt finom. Titka a nem túl vastag, omlós tészta, a tojásos-tejszínes krémes belső (receptünkben növényi tej szerepel) és csipet szerecsendió, lehetőleg frissen reszelve. Praktikus vendégváró, mert elő lehet vele készülni, és főétkezéshez vagy uzsonnára is remek. Húsvét – és a szezon – alkalmából medvehagymát is keverhetünk bele.
Spenótos quiche édesburgonyából – tovább a receptre!
Egy igazi ünnepi leves: tárkonyos bárányleves
A húsvét nem a nagy levesezések ünnepe, de sokunknál elképzelhetetlen az ünnepi asztal forrón gőzölgő leves nélkül. Ha nem a húsleves mellett döntünk, csodálatos ünnepi leves lehet egy sűrű bárányleves. A zsenge bárányhús egyébként is hagyományos húsvéti alapanyag, a tárkonyos ragulevesek pedig egész évben nagy kedvencek – báránnyal igazán emelkedetté is varázsolhatjuk vele a menüt. A receptben szereplő ecet helyett citromlével is frissíthetitek!
Tárkonyos bárányleves – tovább a receptre!
Húsvéti töltelék gazdagon – hiszen a töltelék a legfinomabb!
Te is azok közé tartozol, akinek nem lehet elég a töltött hús töltelékéből, és a tepsiben kifolyt részeket külön kiszedegeted magadnak? Ez esetben neked szól ez a recept, ami önmagában a töltelék, jó ízesen és laktatóan, füstölt szalonnával, kolbásszal, főtt sonkával és tojással benne. Sütőpor is szükséges lesz hozzá, hogy legyen tartása sütéskor, és meglátjátok, könnyen új kedvencre lelhettek ebben a receptben!
Húsvéti töltelék gazdagon – tovább a receptre!
Húsvéti sonka főzése 7 lépésben
A főtt sonka sem maradhat ki a receptek közül. Ha gondosan készítjük, nemcsak odatesszük vízben főni, hanem fűszereket is használunk, és odafigyelünk a részletekre. Ugye, nem forró vízbe teszitek a sonkát, és a borókabogyót is beszereztétek már, ugye? Hagyjátok meg neki a főzési időt, és alkalmazzatok szúrópróbát is, hogy valóban puha-omlós legyen a húsvéti sonka. Íme, a recept hét lépésben.
Húsvéti főtt sonka – tovább a receptre!
Szuperropogós sajtos rudacskák
Ezek a sajtos rudak úgy fogynak, mint a cukorka. A receptben írt mennyiségű tejföl és vaj szükséges a rudacskák puhaságához, a kis kömény porítva pedig jó ízt ad neki, és azok sem fognak tiltakozni, akik nem szeretnek a köményre ráharapni. Tegyétek bele a füstölt pirospaprikát, és minél jobb minőségű félkemény/kemény sajtot, cheddart, goudát vagy parmezánt, hogy az ízek se legyenek felejthetőek – és készüljetek rá, hogy még egy adag bemehessen a sütőbe…
Sajtos rudacskák – tovább a receptre!
Medvehagymás pogácsa 4 hozzávalóból
Meglepő, hogy ez az isteni finom medvehagymás pogácsa a són kívül mindössze négy alapanyagból áll. A friss medvehagyma benne a főszereplő, a liszt az alap, és kulcsfontosságú benne a túró és a vaj, amelyek zsírtartalma puhaságot, „szaftosságot” biztosít a pogácsáknak. A siker érdekében fontos, hogy ne spóroljuk meg az egyórás pihenőt a hűtőben. Zavarba ejtően egyszerű recept, ami mégis működik!