Fagyasztott makrélától halt meg a nagymama és 4 éves unokája

F.C. | 2024. Május 01.
Összesen tízen ettek a halból, ketten az életüket vesztették.

Meghalt egy 4 éves kislány és a nagymamája Romániában, miután állítólag a falu boltjából vásárolt fagyasztott makrélából ettek – írja a maszol.ro Előbb a kislány lett rosszul, majd néhány óra múlva a nagymamája is.

A család hívta a segélyhívót, amikor a kislányuk eszméletét vesztette, később a kórházban halt meg. Három órával később a család ismét telefonált, mert a nagyszülők is rosszul lettek. Az 55 éves nagymamát és a 66 éves nagyapát is kórházba szállították, ahol a nagymama is meghalt. 

Vasárnap mindketten részt vettek egy ebéden, amelyen többek között halat is felszolgáltak. Összesen 6 felnőtt és 4 gyerek fogyasztott az ottani ételekből, de csak a kislánynál jelentkezett hányinger, hányás. A gyanú szerint a halálát ételmérgezés okozta. A szívproblémákkal küzdő nagymamának pedig leállt a szívműködése, amikor értesült a kisunoka halálhíréről, már nem tudták újraéleszteni halál pontos okát kórbonctani vizsgálat fogja megállapítani mindkét esetben.

Makrélától történt már korábban is haláleset: akkor egy magyar turista halálát okozta Thaiföldön, miután elfogyasztotta svéd­asztalos vacsoráját Pattaya egyik luxusszállójában. 

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version