Gasztro

Vajhal végzett a Thaiföldön meghalt magyar turistával

Több magyar rosszul lett a négycsillagos hotelben felszolgált vacsorától, a férfit már nem tudták megmenteni.

Meghalt egy magyar turista Thaiföldön, miután a négycsillagos Jomtien Palm Beach Hotelben felszolgált vacsorától ételmérgezést kapott Pattayán. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a férfi négy magyar barátja is rosszul lett.

A Borsnak megszólalt egy magyar nő, aki szintén a thailföldi szálloda vendége volt, és végignézte a drámai pillanatokat. Mint mondta, a társaságból öten ettek a tenger gyümölcseiből, illetve a felszolgált vajhalból. A vacsora után jelentkezett náluk a rosszullét.

Hányás és hasmenés gyötörte őket, főleg Tibor érezte magát nagyon rosszul. A barátnője hajnali fél 2 körül szólt a többieknek, hogy nagy baj van. A férfi nem sokkal később elvesztette az eszméletét.

Ebben a szállodában laktak és ettek a magyar turisták:

A szemtanúk szerint a barátok azonnal kérték a szállodától, hogy hívjanak mentőt, de csak egy taxi érkezett. Levitték az autóhoz Tibort, aki közben magához tért, de aztán újra elvesztette az eszméletét. Elkezdték újraéleszteni, a hotel pedig csak ekkor hívott mentőt.

A Bors szerint Cs. Tibor sikeres építőipari vállalkozó volt, előző kapcsolatából két gyereke született.

A vajhal magas olajtartalma miatt kis mennyiségben is erősen hashajtó hatású lehet, több országban tiltólistára került, sok helyen pedig, így Magyarországon is a csomagoláson fel kell tüntetni az egészségre gyakorolt hatását.

A külügy szerint a halál oka fel­tehetően ételmérgezés vagy étel­allergia miatt bekövetkezett szívleállás. A boncolási jegyzőkönyv fog végső választ adni arra, hogy pontosan mi végzett a turistával. A különbségtétel mindenképpen fontos, mert az ételmérgezés és az ételallergia a hatósági vizsgálatkor más jogi megítélés alá esik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top