A kínai csípős-savanyú leves egy óra alatt megvan!

Haranghy Orsi | 2024. Május 01.
A kínai étkezdék nagybetűs levese a szecsuáni csípős-savanyú. Azt is kinéznénk belőle, hogy ősi kínai hagyományok szerint napkig fő, de nem! Egy laza, hétköznapi étel, aminek a készítését bátran elsajátíthatunk mi is.

A kínai büfékben és a terített asztalos éttermekben egyaránt alaplevesnek számít a szecsuáni csípős-savanyú leves (angol nyelven hot and sour). Tudvalevő, hogy megdöbbennénk, ha Kína különböző tartományainak elszórt vidékein kóstolnánk. Talán fel sem ismernénk. Mi most az europanizált verzió receptjét hoztuk el, de a bevett ázsiai receptekkel ellentétben nátrium-glutamát, azaz kínai só hozzáadása nélkül.

Továbbá a magyar kínai büfékben megszokott változatot mi rizstésztás betéttel mutatjuk meg. Így laktatóbb, és a könnyed rizstészta igazán jól is áll ennek a csupa íz levesnek.

A kínai csípős-savanyú leves trükkjei

Rizstészta: a metélt verzió / Fotó: eskymaks, Getty Images

Kínai csípős-savanyú leves / Fotó: Waqar Hussain, Getty Images

A kínai csípős-savanyú leves trükkjei és receptje

Hozzávalók:

Elkészítése:

Exit mobile version