Vendégváró egy óra alatt: csokis-meggyes kevert tésztás sütemény

Haranghy Orsi | 2024. Május 17.
Az idei meggyre és cseresznyére még várnunk kell, de a sütikbe tökéletes a fagyasztott, netán a befőtt is. Süss velünk!

Kinek mi a vendégvárója? No, nem egy zacskó chipsre vagy kekszre gondolunk, hanem arra a mesterműre, ami mögött megannyi próbálkozás áll. Egy jó sütemény kikísérletezéséig változó alapanyag-arányok, sütési hőfokok és idők állnak, míg végül a kezünkben van a tényleg jól működő recept. Ha pedig egy órán belül lehozható egy tepsi frissen sült sütemény, kinevezhetjük vendégvárónak is!

A kevert tésztás sütemény műfaja tökéletes e célra. Nem kell dagasztani-keleszteni, és izgulni, hogy megemelkedett-e a tészta. A sütőpor teszi a dolgát. Más kevert tésztás sütemények receptjében jócskán szerepel vaj is. Ebben a receptben a két tábla étcsokoládé is biztosítja a szükséges zsírmennyiséget, és a tejföl is. A tepsis kevert sütemények művelői jól tudják, hogy a joghurt és a tejföl is milyen jó szoltálatot tesz ezekben a süteményekben.

A csokis-meggyes kevert sütemény esetében márpedig nem csak a szezonban elérhető gyümölcsök sikerrel bevethetők. Ezek egész évben jól működő receptek. Egész nyugodtan olvasszunk ki fagyasztott meggyet, cseresznyét vagy akár más gyümölcsöt is. A leve ne kerüljön a tésztába, csak a kiolvasztás utáni maradt gyümölcshús, és jöhet is a sütés.

A kieresztett meggy (vagy cseresznye) levét pedig tessék frissen meginni!

Meggyes-csokis kevert süti / Fotó: Angelika Heine, Getty Images

Csokis-meggyes kevert sütemény recept

Hozzávalók:

Meggyes-csokis kevert süti hozzávalók / Fotó: Nosalty Ételfotó

Elkészítése:

Exit mobile version