nlc.hu
Gasztro
Őrület, hogy ennyibe kerülhet egy ananász: a világ legdrágább gyümölcsei

Egyetlen ananász egy új autó áráért: a világ legdrágább gyümölcsei

Talán senki nem lepődik meg rajta, hogy a luxusgyümölcsök jelentős részét Japánban termesztik.
Fehér eper

A luxus világát régóta nem csupán olyan kellékek jelzik, mint a méregdrága ruhák, ékszerek, autók, yachtok. A gasztronómia is felkívánkozott a kiváltságok pénzszórási toplistájára. Igazi úri örömök ezek: míg egy dizájner darab hosszú életű, egy vacsora vagy italsor csak a máé.

A leg-leg éttermek, borok, pezsgők, whiskyk mellett azonban kevesebbet esik szó a luxusgyümölcsökről. Azokról a ritkaságokról, amelyeknek akár egy-egy darabja is ezrekbe, tízezrekbe, sőt akár milliókba is kerülhet.

Ez a kategória még inkább a pillanatnyi örömökről szól: az bor- vagy alkoholpárlat-ritkaságokat gyűjtik a rajongói. Egy-egy fine dining vacsora egy több órás szeánsz és nem utolsósorban társasági élmény. A gyümölcsök azonban mondhatni az enyészetéi: romlandóak, fajtától függően leszedés után akár csak néhány napig frissek.

Valljuk be, egyenes komikus, ahogyan egyes luxusgyümölcsöket ékszerszerű dobozokban mutatnak be leszedés után, vagy egyenesen átadó ceremóniát szerveznek a szüretelés után, amit a híradó is közvetít. Naná, hogy Japán élen jár a luxusgyümölcsök őrületében.

Kattints a galériánkra a világ legdrágább gyümölcseiért!

Fehér eper
Megnézem
Összes kép (10)

Források: 1, 2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top