Ezeket ne kérd a bárban a csapos szerint!

nlc | 2024. Június 22.
Eddig azt gondoltad, hogy gyakorlatilag mindegy, mit iszol? A szakértő mondja el, hogy egyáltalán nincs így, sőt, képbe hoz a részleteket illetően.

Daniel Yeom, a Santa Monica állambeli Esters Wine Shop & Bar tulajdonosa a Huffpostnak mesélt arról, hogy nem mindegy, mit kérünk inni egy bárban. Első körben azt említette, hogy fontos, hogy a hely kvalitásait figyelembe vegyük – tehát egy alagsori lebujban nem biztos, hogy fel tudják nekünk szolgálni a legdivatosabb koktélt. A forgalmat is említette, vagyis, ha látjuk, hogy a csaposok vagy bármixerek alig győzik a rendeléseket, ne válasszunk bonyolult koktélokat. Végül pedig kiemelte, hogy az ital minőségét is érdemes szem előtt tartani. Ennek fényében pedig az alábbiakat nem biztos, hogy megéri kikérni.

borok

A bor kényes, hiszen nem tudhatjuk, hogy az előző üveg mikor lett felbontva. Csak akkor érdemes kikérni, ha tudjuk, frissen töltik a poharunkba, hangsúlyozta Yeom. (Fotó: Depositphotos)

Csapolt sör

Meglepő, de a csapolt sört is ide sorolta arra hivatkozva, hogy nem tudni, mikor tisztították utoljára a rendszert. Így ő maga ezt nem ajánlja, helyette a palackos változatra szavaz. (Fotó: Depositphotos)

long island jegestea

„Egyetlen csapos sem rendel Long Island-i jeges teát” – állítja Lauren Lenihan, aki 20 éve van a szakmában. Az ital túl sok összetevős, és nagyon könnyen el lehet rontani a rossz arányoknak köszönhetően. (Fotó: Depositphotos)

ramos gin fizz

„Soha nem rendelnék Ramos Gin Fizz-et egy forgalmas helyen, még akkor sem, ha a kiváló minőségű koktélokról híresek” – árulta el Julien Calella étteremfelügyelő. Miért? Mert bonyolult elkészíteni, és legalább öt percig kell a száraz összetevőket rázni ahhoz, hogy az ital tökéletes legyen, ami egy zsúfolt bárban időrabló. (Fotó: Depositphotos)

Guiness sör

A Guiness még a sörök között is külön gondolatot érdemel. Ahhoz, hogy a megfelelő hab-folyadék arány beálljon, a csaposnak alaposan oda kell figyelnie. Itt tehát megint az idő a döntő tényező, amiért lebeszélnek róla a szakemberek. Aki Guinesst akar, annak a kevésbé forgalmas bárokat ajánlják. (Fotó: Depositphotos)

eszpresszó martini

„A legtöbb bár nincs felszerelve megfelelő eszpresszógéppel, és a kávé esetleg régi, és sokáig ül a bárpult mögött” – mondta Alejandro Echeverria csapos, így a mostanság annyira népszerű eszpresszó martiniról lebeszélne mindenkit. Hozzátette, hogy ez amúgy is egy trükkös koktél, ami vagy nagyon íztelen vagy nagyon keserű lesz, ezért sem ajánlja jó szívvel. (Fotó: Depositphotos)

margarita

Karla B. csapos arra hívta fel a figyelmet, hogyha jót akarunk magunknak, margaritát se kérjük. Bár elég egyszerű, és kézenfekvő választásnak tűnik, Karla szerint: „vannak, akik barackpálinkát tesznek bele, vagy néha triple sec-et használnak. Igazán soha nem tudhatod, mit fogsz kapni.” (Fotó: Depositphotos)

 

Exit mobile version