nlc.hu
Gasztro

Nyári gyümölcsös koktélok

Nyári koktélok eperrel, dinnyével és cseresznyével

Ha nyár, akkor itt a koktélok ideje! Nem kell hozzá nagy szakértelem, hogy ezeket az egyszerű koktélokat otthon összedobjuk.

Nem szükséges mesteri szinten érteni a koktélok keveréséhez, ha nem bárokban akarjuk csillogtatni a tudásunkat, csupán otthon, a kertben szeretnénk elszürcsölni pár hűsítő nyári koktélt a barátainkkal. Olyan egyszerű koktélrecepteket hoztunk, melyekhez a nyári sztárgyümölcsöket kell használni: epret, dinnyét és cseresznyét.

Eper és rozé

Az epres koktél a világ legegyszerűbb koktélja, amit bátran bevethetünk egy nagyobb társaságban is, mert akkor lesz a legfinomabb, ha jó sokat készítünk belőle.

Készíts epres koktélt

Az epres koktélhoz egyszerű alapanyagokra van szükség (Kép: Getty Images)

Hozzávalók:

  • 1 kg eper
  • 1 üveg száraz rozébor
  • 0,5 bögre Aperol
  • 2 bögre szóda
  • 2 evőkanál citromlé
  • jégkocka

Elkészítése:

Az epret kicsumázzuk – pár szemet félreteszünk díszítésnek -, feldaraboljuk, és egy nagy tálban összekeverjük a rozéval, majd betesszük pihenni 2-3 órára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Ezután öntjük az epres keverékhez a fél bögre Aperolt, 2 bögre szódát és 2 evőkanál citromlevet. Ha nagyon profik szeretnénk lenni, akkor leszűrjük a koktélt, hogy ne legyen benne az eper, de a tapasztalat szerint kifejezetten finom az alkoholban ázott gyümölcs, úgyhogy maradhat is a koktélban. Jégkockákra öntjük a poharunkba és eperszemekkel díszítjük. Ez a mennyiség nagyjából 8 embernek lesz elég.

Dinnye és vodka

A dinnye és a vodka remekül kiegészítik egymást, frissítő, savanykás koktél lesz a találkozásukból.

Készíts dinnyés koktélt!

A dinnyés koktél savanykás, frissítő ital (Kép: Getty Images)

Hozzávalók:

  • 8 bögre kockázott görögdinnye
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál citromlé vagy narancslé
  • 1 bögre vodka
  • 1 bögre szóda
  • jégkocka

Elkészítése:

A görögdinnyét kimagozzuk, apróra felkockázzuk, majd egy nagy tálban összekeverjük a vodkával és hagyjuk állni 2 órát a hűtőben, hogy a gyümölccsel összebarátkozzon az alkohol. Utána tesszük csak hozzá a mézet és citromlevet, majd öntjük fel szódával. Jégkockával tele pohárba öntjük és gyorsan felfrissülünk tőle. Ebből az adagból rögtön 4 embernek elég koktélunk lesz.

Cseresznye és sör

A gyümölcsös sörök reneszánszukat élik, nyugodt szívvel felturbózhatjuk és készíthetünk koktélt belőlük, például épp cseresznyével.

Készíts cseresznyés koktélt

A cseresznye és a sör illenek egymáshoz (Kép: Getty Images)

Hozzávalók:

  • 4 db lime frissen facsart leve
  • 12 cl cukorszirup
  • 1 liter pirosbogyós gyümölcsös sör (lehet málna, eper, meggy)
  • egy marék szeder
  • 24 cl gin
  • 0,5 kg cseresznye
  • jégkocka
  • pár szál friss kakukkfű

Elkészítés:

A cseresznyét kimagozzuk, a szederrel együtt egy tálba tesszük és összetörjük, majd hozzáadjuk a gint, citromlevet és cukorszirupot. Összetörjük a jégkockákat, a gyümölcsös ginhez keverjük és ezt öntjük fel a sörrel. Pohárba kanalazzuk, cseresznyével és kakukkfűvel díszítjük. 4 embernek megfelelő mennyiségű koktél lesz ekkora adagból.

Forrás: 1, 2, 3

Alkoholmentes koktélok:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top