nlc.hu
Gasztro
Egérrágta keksz miatt bezárt egy Tesco

Egérrágta keksz miatt kellett bezárnia egy Tescónak

Először műszaki okokkal indokolták.

Hirtelen le kellett húzni a rolót a Tesco dunaszerdahelyi hipermarketében. A lánc szóvivője műszaki okokkal indokolta az üzletbezárást, később azonban kiderült, hogy egérinvázió okozta a kényszerszünetet – írja a parameter.sk.

A Regionális Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Felügyelet általános hatósági ellenőrzést tartott hétfőn az áruházban, amely az üzlet általános higiéniájának, berendezéseinek, tárolási és értékesítési higiéniájának, személyi higiéniájának, egészségbiztonsági és élelmiszer-címkézési, valamint dokumentációs ellenőrzésére irányult. Az ellenőrök azonban durva dolgokra bukkantak a hipermarketben: elhullott rágcsálótetemekre figyeltek fel a raktárhelyiségekben, valamint rágcsálóürülékekre a raktárban és az üzlet eladóterületén, emellett pedig megrágott élelmiszereket is találtak, így emiatt azonnal bezáratták az ominózus üzletet.

Miután minden élelmiszert ellenőriztek, és fertőtlenítették az áruházat, eltakarították az egértetemeket is, az ellenőrök pedig megállapították, hogy az üzlet vezetése maradéktalanul teljesítette a higiéniai állapotra vonatkozó intézkedések, másnap újra kinyithatott a dunaszerdahelyi Tesco.

Pár éve amúgy több magyarországi Tescóban is megjelentek az egerek. Többek között az érdi Tesco zöldségosztályán, valamint a budaörsi Tesco tejtermékei között szúrták ki a rágcsálókat. A hipermarketlánc akkor nem cáfolta a vásárlók állításait. Mint közölték: a rágcsálók és egyéb kártevők általában áruk között megbújva, raklapon jutnak a raktárakba. Azt is elmondták, hogy a Tesco minőségbiztosítási szakemberei tisztában vannak az egér-problémával, ezért fokozottan ellenőrzik, hogy észlelnek-e kártevőkre utaló nyomokat. Ha találnak ilyet, soron kívüli irtást kérnek.

Kiemelt fotó: illusztráció, Nathan Stirk/Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top