Nyári ételek, amiket nem kell hűtőbe tenni

D. A. | 2024. Július 25.
Te is gyakran elbizonytalanodsz, hogy mi az, amit érdemes a boltból vagy piacról hazatérve hűtőbe tenni? Akkor ez neked szól.

A hűtő sok esetben tényleg fontos kellék az élelmiszerek frissen tartásában, különösen a kánikulában. Ám vannak olyan élelmiszerek, amik a legnagyobb melegben sem igényelnek hűtést, mi több! Kifejezett minőségromlásnak teszed ki őket, ha a hűtőszekrénybe pakolod őket. Mutatjuk, hogy mik ezek!

kaliforniai paprika

Az alacsony hőmérséklet miatt a kaliforniai paprika veszít a roppanóságából. Nincs értelme hűtőbe tenni. (Fotó: Depositphotos)

nektarin

A nektarin lehet, hogy tovább eláll a hűtőben, de az íze lesz oda, ha a frizsiderbe tesszük. Ez a többi barackfélére is igaz. (Fotó: Depositphotos)

paradicsom

A hideg levegő megváltoztatja a kémiai folyamatokat a paradicsomban, amik ízvesztéshez vezetnek. Épp ezért jobb a konyhapulton vagy a kamrában tárolni. (Fotó: Depositphotos)

uborka

Gyakori hiba, hogy az uborkát a hűtőszekrényben tartjuk, pedig vizes és puha állagot ölthet miatta. (Fotó: Depositphotos)

dinnye

A görögdinnyét nyugodtan tartsd addig szobahőmérsékleten, amíg úgy nem döntesz, hogy felvágnád. Utána már hűtésre szorul. (Fotó: Depositphotos)

savanyúság

A savanyúságot tartósítva tesszük el, ezért nem igényli a külön hűtést. Nyilván ez csak a bontatlan verzióra érvényes, ha kinyitottad az üveget, már hűtőbe való. (Fotó: Depositphotos)

szilva

A szilva szintén nem igényel hűtést, úgyhogy, ha eddig oda tetted, mostantól keress neki más helyet. (Fotó: Depositphotos)

via

Nyitókép: Depositphotos

Exit mobile version