A hűtő sok esetben tényleg fontos kellék az élelmiszerek frissen tartásában, különösen a kánikulában. Ám vannak olyan élelmiszerek, amik a legnagyobb melegben sem igényelnek hűtést, mi több! Kifejezett minőségromlásnak teszed ki őket, ha a hűtőszekrénybe pakolod őket. Mutatjuk, hogy mik ezek!
Az alacsony hőmérséklet miatt a kaliforniai paprika veszít a roppanóságából. Nincs értelme hűtőbe tenni. (Fotó: Depositphotos)
A nektarin lehet, hogy tovább eláll a hűtőben, de az íze lesz oda, ha a frizsiderbe tesszük. Ez a többi barackfélére is igaz. (Fotó: Depositphotos)
A hideg levegő megváltoztatja a kémiai folyamatokat a paradicsomban, amik ízvesztéshez vezetnek. Épp ezért jobb a konyhapulton vagy a kamrában tárolni. (Fotó: Depositphotos)
Gyakori hiba, hogy az uborkát a hűtőszekrényben tartjuk, pedig vizes és puha állagot ölthet miatta. (Fotó: Depositphotos)
A görögdinnyét nyugodtan tartsd addig szobahőmérsékleten, amíg úgy nem döntesz, hogy felvágnád. Utána már hűtésre szorul. (Fotó: Depositphotos)
A savanyúságot tartósítva tesszük el, ezért nem igényli a külön hűtést. Nyilván ez csak a bontatlan verzióra érvényes, ha kinyitottad az üveget, már hűtőbe való. (Fotó: Depositphotos)
A szilva szintén nem igényel hűtést, úgyhogy, ha eddig oda tetted, mostantól keress neki más helyet. (Fotó: Depositphotos)
Nyitókép: Depositphotos