Ettől a magyar ételtől van oda a The New York Times

nlc | 2024. Július 27.
Egy hagyományos magyar finomságot ajánl olvasói figyelmébe a New York Times.

Mi az a népszerű magyar étel, amelyhez csak négy hozzávaló kell? A New York Times olvasói már tudják a választ, mert a lap a mákos tésztát ajánlja a figyelmükbe. A gasztronómiai mellékletben megjelent cikk lépésről lépésre mutatja be az édes magyar fogás elkészítését – vette észre a hvg.hu.

A mákos tészta sikere (Fotó: Getty Images)

Az amerikai lap szerint ez az étel már a 16. században is létezett, és nem véletlen a népszerűsége.

A New York Times receptje szerint a kifőtt tésztát egy kis vajjal kell összeforgatni, és darált mákkal, cukorral megszórni. „A magyarul mákos tészta néven ismert étel már a 16. században is létezett, a parasztok által kedvelt, szerény fogás volt.

Ha odavagy a mákért, akkor azért a mákos tésztán túl is van élet, ebben a cikkünkben szedtünk össze neked mákos recepteket.

Exit mobile version