A túrógombócnál csak egy jobb van, a meggyes túrógombóc!

Haranghy Orsi | 2024. Július 28.
A címben írtakat annyiban egészítenénk ki, hogy a gyümölcsös tölteléktől még egy túrógombóc sem sértődött meg!

Bár lassan beköszönt a friss szilvával töltött gombócok szezonja, a túrógombóc receptjét egész évben elővehetjük, egyszerűen megunhatatlan. A felhőszerűen puha túrógombóc készítését már részletesen bemutattuk, most pedig egy olyan kis extra következik, amivel a jóból még jobb lehet.

A gyümölcsök, azon belül is a csonthéjasok és az erdei gyümölcsök örök párjai a túrógombócnak. Gyümölcsös öntettel locsolhatjuk meg, gyümölcslekvárral kínálhatjuk, sőt akár meg is fordíthatjuk a dolgot, és gyümölcslevest bélelhetünk túrógombócokkal.

Egész más élményt nyújtanak a (lehetőleg) puhára főzött óriásgombócok, a magyar rögös túrónál jóval krémesebb ricottás gombócok vagy az apróra gyúrt gombócok – sok háznál így szokás készíteni őket.

Most egy közepes méretű gombóc következik, amit természetesen nem csak meggyel bélelhetünk. Jöhet bele cseresznye, eper, sárgabarack, csak hogy a legfinomabbakat mondjuk.

Meggyel töltött túrógombóc: a tejföl és porcukor se maradjon le róla! / Fotó: Anna Kurzaeva, Getty Images

A meggyes túrógombóc receptje

A magyar meggy immár leérett, de jóbarátunk a fagyasztott is. A fagyasztott meggyből szokott maradni, de olyanról még nem hallottunk, hogy a kukában végezte volna!

NLC tipp:

Arra mindenképp ügyeljünk, hogy ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, felolvasztáskor eresszük ki a levét. Ha szükséges, nyomkodjuk is ki, hiszen a túlságosan lédús gyümölcs eláztatja a gombócainkat. Még egy trükk, ha búzadarába vagy aprított mandulába forgatjuk a gyümölcsszemeket, ami körbezárja őket.

Hozzávalók:

Elkészítése:

Exit mobile version