nlc.hu
Gasztro
Több mint tíz év után bezár Dunakeszi népszerű burgerezője

Az iskolabuszból árult hamburgerüket imádta a környék, mégis bezár a hazai street foodos

2013-ban nyitottak, kitartottak a pandémia évei alatt is, most mégis búcsúzik Dunakeszi méltán kedvelt burgerezője.

A food truck őrületre, vagyis a lakókocsikban és kisbuszokban kialakított utcai étkezdékre adott frappáns választ a School Bus Diner csapata. Ők ugyanis egy kiszuperált amerikai iskolabuszból osztották az igét. Az Angus-marhával turbózott burgereiket imádta a környék, a gránitlapon sült steakjeiket nem kevésbé. 

Több mint tíz évvel ezelőtt csatlakoztak a hazai street food mozgalomhoz, amikor is a 2010-es évekbeli felfutását élte az utcai étkezdék reformja itthon. Az igazán jó ételeket kínáló street foodosok szerepe azért különösen fontos a vendéglátásban, mert a klasszikus éttermi fogyasztáshoz képest olcsóbban, kötetlenebb körülmények között tudnak újat és minőséget nyújtani.

A dunakeszi School Bus Diner hamburgere

A dunakeszi School Bus Diner hamburgere / Fotó: School Bus Diner Facebook

„California életérzés egy amerikai iskolabuszból tálalva” – szólt a bemutatkozásuk, és valóban nem csábultak el a felbukkanó trendeknek. Méretes adagok, szaftos marhaburgerek, még szaftosabb pulled pork és értő módon elkészített steakek határozták meg a stílusukat.

Manapság leginkább a Google-értékelésekre érdemes hagyatkoznunk, ha valós vendégvéleményekre vagyunk kíváncsiak. A Google felületén megjelent 617 értékelés szerint közel maximális a pontszámuk, 4,9-es. Magyarán imádta a környék és az arra utazók, sőt sokan akár egészen messziről is Dunakeszire utaztak a School Bus Diner miatt.

A dunakeszi School Bus Diner hamburgere

A dunakeszi School Bus Diner hamburgere / Fotó: School Bus Diner Facebook

Egy visszajáró vendégük így búcsúzik tőlük: „Nekünk első randihelyünk volt, és minden évfordulót nálatok töltöttünk, eszünkbe se jutott más helyszín. Természetesen más alkalmakkor is elmentünk hozzátok Kecskemétről. Köszönjük szépen a finom ételeket, szeptemberben még biztosan meglátogatunk Titeket.”

Augusztus 31-én tették ki közleményüket, miszerint: „VÉGLEG BEZÁRUNK. Köszönjük az eddigi éveket, a törzsvendégek százait, az örömteli pillanatokat, a 606 Google értékelést, mely alapján 5/4.9-es hely vagyunk, voltunk és maradunk is. Szeptemberben még jöhettek! Amíg az időjárás és a forgalom engedi, NYITVA vagyunk a szokásos módon, várunk szeretettel és ugyanolyan hangulattal, mint ahogyan azt megszokhattátok. Viszont az idei szezon végétől a Diner a megszokott formájában nem üzemel tovább.”

A hónapban még meglátogathatóak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top