Ez a paradicsomszósz titkos összetevője

F.C. | 2024. Október 19.
Ezt tedd a paradicsomszószba, hogy tökéletes legyen!

Még a tapasztalt háziasszonyok is évek óta cukrozzák a paradicsomszószt, hogy ne legyen annyira savas, pedig nem ez az alapanyag a jó megoldás erre. A cukor ugyanis nem veszi el a paradicsom savasságát.

Az olasz szakács, Alessio Pasini elárulta, mit kell cukor helyett a szószba tenni, és miért.

Elmondása szerint ugyan a cukor önmagában semleges kémhatású, a fogyasztása azonban savtermelődést eredményezhet, ráadásul a mesterséges aromája befolyásolja a paradicsom természetes ízét.

Pasini azt tanácsolja, hogy édes aromájú sárgarépával ízesítsük a szószt, ez a zöldség ugyanis magába szívja a paradicsom savasságát.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version