nlc.hu
Gasztro
Fémreszelék lehet ebben az üdítőben, ne idd meg!

Fémreszelék lehet ebben az üdítőben, ne idd meg!

Fémreszelékes italt vontak ki a forgalomból.

Citromos frissítő italt hívott vissza a forgalomból a Müller Drogéria Magyarország Bt., mert fémreszelék fordulhat elő benne – jelentette be honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Arra kérik a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el:

a “Fanta Zero Lemon PET 0,5 liter – kalóriaszegény citromos frissítő ital édesítőszerrel” elnevezésű termék minőségmegőrzési ideje 2025.02.04. – 2025.04.12., a dátum alatt „WP” felirattal ellátva.

Forrás: Nébih

Forrás: Nébih

A bevont terméket bármelyik Müller üzletbe vissza lehet vinni, az árát blokk nélkül is visszatérítik.

Mindez azt jelenti, hogy Magyarországra is került azokból a Coca-Cola által, Ausztriában gyártott üdítőkből, amikben fémreszelék lehet. A cég 26 millió palack üdítőt – köztük a Coca-Cola, a Fanta, a Sprite és a MezzoMix italait – vont ki a forgalomból a szomszédos országban. Ezek közül a “Fanta Zero Lemon PET 0,5 liter – kalóriaszegény citromos frissítő ital édesítőszerrel” került a magyarországi boltokba, ezért rendelte el a Nébih az erre vonatkozó termékvisszahívást. A szennyeződés okát azztal magyarázzák, hogy egy szita megrongálódott a gyártósoron, és annak darabjai kerülhettek bele az üdítőkbe.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top