A Fine Dining Lovers bázisa Milánóban található. A 2011-ben alapított gasztromagazin újságírói stábja több mint ötven főből áll, és a cikkeik immár négy nyelven olvashatók, olaszul, angolul, franciául és olaszul is.
Az online gasztromagazin a nevével ellentétben nem kizárólag az emelkedett – és sokak számára elvont – fine dining szerelmeseihez szól, hanem a hétköznapokban is használatos alapanyagokkal, konyhatechnológiákkal, receptekkel is foglalkoznak a cikkeikben. Állandó témáik a fenntarthatóság és az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem a gasztronómiában. A nők szerepe és lehetőségei a kulináris életben, a tudomány és az ételkészítés összefüggései, a gasztronómiai mítoszok lerombolása és a nemzetközi ételkultúra egésze.
A Fine Dining Lovers tematikájában értelemszerűen a világ legbefolyásosabb és legfelkapottabb konyhái kapják a főszerepet, és bármilyen szomorú is, a magyar konyha nem tartozik ezek közé. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a több ezer publikált cikkük közül melyekben foglalkoznak magyar ételekkel, italokkal és a magyar gasztronómiai élet eseményeivel.
Nézd meg, mit tart kiemelkedőnek a Fine Dining Lovers a magyar konyha világából, kattints a galériánkra!
galéria
Megnézem
Összes kép (12)
Lángos, az örök magyar "street food"
Lángos, az örök magyar "street food" / Fotó: Pawel_B, Getty Images
Fotó megosztása:
Retro Lángos Budapest / Bajcsy-Zsilinszky út 25.
A budapesti "hol együnk?" gasztroajánlót az Arany János utcai lángosozóval indították a Fine Dining Lovers cikkében. / Fotó: Retro Lángos Budapest / Bajcsy-Zsilinszky út 25. Facebook
Fotó megosztása:
A Fekete Zsóka Mangalica Farm tulajdonosa, Fekete Zsóka az állataival
A mangalica valóban világhírű a topgasztronómiában. A képen az elismert magyar tenyésztő, Fekete Zsóka látható az állataival. / Fotó: Fekete Zsóka Mangalica Farm Facebook
Fotó megosztása:
Koppány Levente a S. Pellegrino Young Chef versenyen
Ekkor még igen ifjú titánként szerepelt Koppány Levente (bal szélen) a S. Pellegrino Young Chef versenyen. Ma már a Michelin-csillagos esztergomi 42 séfje. / Fotó: Fine Dining Lovers
Fotó megosztása:
Széll Tamás és csapata 2016-ban parádés győzelmet aratott a Bocuse d'Or európai döntőjén.
Széll Tamás és csapata 2016-ban parádés győzelmet aratott a Bocuse d'Or európai döntőjén. Ez többször is téma volt a Fine Dining Loversen. / Fotó: Bocuse d'Or Hungary
Fotó megosztása:
Széll Tamás a Stand25 Bisztróban
Külön cikkben méltatták Széll Tamás barátságos hangulatú bisztrókonyháját, a Stand25-öt. / Fotó: Stand25 Bisztró
Fotó megosztása:
Gulyás, a magyar konyha védjegye
A Fine Dining Lovers oldala nem foglalkozik magyar receptekkel. A gulyásleves üdítő kivétel! / Fotó: RitaE, Pixabay.com
Fotó megosztása:
Magyar csípős paprika a pesti Nagycsarnokban
Több paprikával foglalkozó cikkben is felmerül a magyar őrölt pirosparika, és ebben nincs sok meglepő. / Fotó: rhkamen, Getty Images
Fotó megosztása:
A budapesti Gourmet Fesztivál a Millenárison
A budapesti Millenárison megrendezett Gourmet Fesztivált több ízben is ajánlották az ínyenc közönségnek a Fine Dining Lovers oldalán. / Fotó: Gourmet Fesztivál Official
Fotó megosztása:
Tokaji bor
Az egyetlen magyar bor, amit felfedeztünk a Fine Dining Lovers oldalán, az egy tokaji hatputtonyos aszú. / Fotó: Pixabay.com
Fotó megosztása:
Kozma Kálmán, a Magyar Sommelier Szövetség korabeli elnöke
Kozma Kálmán, a Magyar Sommelier Szövetség korabeli elnöke ajánlotta az aszút egy Fine Dining Lovers cikkben. / Fotó: Gundel Cafe Patisserie Restaurant Facebook
Fotó megosztása:
A Szent István téri karácsonyi vásár a Bazilikánál
Európa legszebb karácsonyi vásárai között is megjelentünk a Szent István téri vásárunkkal a Bazilikánál. / Fotó: Sybille Reuter, Getty Images
Fotó megosztása: