Lencsefőzelék: 3 trükk, hogy unalmas főzelék helyett egy isteni étellel induljon az új év!

Pásztor Rozi | 2024. December 26.
Sokat kísérleteztem, hogy a lencsefőzelék egy felejthető hétköznapi ételből igazán finom legyen. Íme a recept, amivel a kevésbé jól sikerült főzéseket megspóroljuk nektek!

A lencsefőzelék hétköznapi étel, szilveszterkor és újév napján mégis ünnepi státuszba emelkedik. Mostanában akkor számít extrának egy recept, ha szokatlan ízvilágot adunk neki, de ez esetben nem arra törekedtünk, hogy mediterrán felhangot vagy indiai fűszereket csempésszünk bele, hanem az eredeti magyar lencsefőzeléket szerettük volna csúcsra járatni.

Így hát nem olyan rendhagyó hozzávalókat szereztünk be hozzá, mint az apró szemű beluga lencse vagy a gyorsan megpuhuló vöröslencse, hanem maradtunk a konzervatív alapanyagoknál. Mégis ki lehet hozni ebből a „menzakajából” is a legjobbat, megmutatjuk a mi trükkjeinket hozzá!

Lencsefőzelék sertésoldalassal – megannyi más feltéttel is remek / Fotó: Kiki, Nosalty Ételfotó

A legfinomabb lencsefőzelék főzési trükkjei

  1. Nincs mese, ez nem egy vegetáriánus recept! A negyed kilónyi füstölt sonka fontos szerepet játszik az ízekben. Mélységet, teltséget ad majd a főzelékünknek. A füstölt sonka (vagy hús) ízes főzővizében főzzük meg a lencsét is.
  2. Egy szelet sárgarépát is főzünk bele, ami a hozzáadott cukron kívül is ad egy kis természetes édességet, zöldséges ízt a főzeléknek. Színesebbé, élénkebbi teszi a főzelék ízvilágát.
  3. Végül a legnagyobb trükk, hogy nem ecettel, hanem frissen facsart citromlével savanyítjuk. A szúrós ecetes buké helyett így lágyabb ízű és aromásabb lesz a főzelékünk!

Hozzávalók:

Elkészítése:

Exit mobile version