nlc.hu
Gasztro
Ne dobd ki az újhagyma zöldjét! 15 étel, ami finomabb vele

Az újhagyma zöldje értékes, ne dobd ki! 15 étel, ami még finomabb vele

Ugye nálatok sem kerül a kukába az újhagyma zöldje ? 15 ötletet hoztunk a felhasználására.
Cukkinitócsni újhagyma zöldjével

Az újhagyma zöldje, vagy ahogy egy őstermelő nénitől hallottam, az újhagyma haja sokszor egészen hosszúra megnő, és visszahajlítva akár hozzá is fogják a fehér gumóhoz az árusok. Jobb esetben. Sok zöldséges ugyanis készségesen levágja nekünk vásárláskor az újhagyma zöldjét, és egyszerűen kidobja.

Ne hagyjuk! Az újhagyma zöldje épp úgy értékes, mint a fehéres gumója. Sokan nem tudják, de ez nem egy önálló hagymaféle, hanem ez maga a vöröshagyma zsengén leszedett korában. „Sokszor a sűrűre vetett hagyma ritkításakor kihúzott »felesleges« töveket adják el újhagymaként” – írja a Nosalty. Az első idényzöldségek egyike, a vadon termő medvehagyma után a zsenge retek és az újhagyma jelentik a tavasz nyitányát.

Mint minden friss zöld, az újhagyma is gyulladáscsökkentő, emellett antibakteriális hatású, remek természetes A-, B1-, B2- és C-vitaminforrás. Vétek tehát eldobni a zöldjét, különösen manapság, amikor egyre többen ismerjük és használjuk, sőt akár termesztünk is otthon friss zöldfűszereket.

Az újhagyma alsó, fehéres gumója intenzívebb, „hagymásabb” ízű, a zöldje pedig lágyabb aromájú, ezért a legkülönbözőbb stílusú fogások remek frissítője.

15 étellel mutatjuk meg, hogy az újhagyma zöldje milyen sokoldalúan felhasználható a konyhában.

Az újhagyma zöldjének felhasználásához kattints a galériánkra!

Tojássaláta újhagyma zöldjével
Ham&eggs újhagyma zöldjével
Rántotta újhagyma zöldjével
Csirkemájkrém kenyéren, újhagyma zöldjével
Cottage cheese szendvics újhagyma zöldjével
15 fotó
Ez is érdekelhet Zárva tábla Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top