
Kollégáink több módszert is kipróbáltak arra vonatkozóan, hogy hogyan a leggyorsabb és legegyszerűbb megpucolni a fokhagymát. A hagyományos módszeren kívül használtunk befőttesüveget, de még a mikrót is.
Azt egyébként tudtad, hogy a fokhagymát a természet antibiotikumának is szokás nevezni. Baktérium- és vírusölő hatása a benne lévő allicinnek köszönhető. Rendszeres fogyasztása segíthet a szív- és érrendszeri betegségek, az anyagcsere-rendellenességek vagy a cukorbetegség megelőzésében. Ráadásul kiválóan alkalmas fertőzések kezelésére, gyulladáscsökkentésre, jót tesz a vérkeringésnek is, és csökkenti a koleszterinszintet.
Ha pedig egy igazán finom, különlegességre vágysz, akkor ajánljuk a puha krémesre sült fokhagymát, ami ütősebb, mint bármelyik fűszer.