
Az igazi Parmigiano Reggiano az egyik legnépszerűbb sajt, amiből az olaszok egyetlen falatot sem szoktak elpazarolni. Még a keményebb kérgét sem. Miután lereszeltük a sajt belsejét, azt hihetnénk, hogy a többi, keményebb kéreg mehet a kukába. Szó sincs erről! Az olaszok még le is szokták fagyasztani, hogy későbbre eltegyék.
Hogy mire jó ez a keményebb sajt maradék? Például belefőzhetnénk a paradicsomos szószba) akár a bolognaiba is), mély, jellegzetes ízt ad neki a sajtkéreg. De csinálhatunk belőle chipset is. Ehhez vágjuk a kérget kisebb kb. 2-5 cm-es négyzetekre, tegyük őket egy nagy tányérra, és mikrózzuk 1–2 percig, vagyis amíg fel nem fúvódnak. Hagyjuk kihűlni, és már kész is a chips. De hozzáadhatjuk alapléhez is, ami kiváló így olasz rizottóhoz.