
Jamie Oliver mindig is az egyszerűség híve volt. Első főzőműsora, a The Naked Chef („A pucér szakács”) is azt ünnepelte, hogy mennyi minden kihozható néhány alaphozzávalóból. Azóta sem változott: ma is a letisztult, gyors ételek pártján áll. Egy friss interjúban például megosztotta a valaha volt legegyszerűbb palacsintareceptjét, ami szerinte minden alkalommal tökéletesen bejön. Sőt, annyira könnyű, hogy még leírni sem érdemes – úgyis megjegyzed!
Jamie Oliver 3 hozzávalós palacsintája
Hozzávalók:
- 1 csésze önkelesztő liszt
- 1 csésze tej
- 1 tojás
Ennyi. Nincs túlbonyolítva – mégis működik, és bármikor bevethető egy gyors reggelihez vagy délutáni nasinak.
Jamie Oliver ezeket a palacsintákat elronthatatlan palacsintáknak nevezi. A sütéshez előmelegített serpenyőt használ, amit először vajjal kiken. Ezután merőkanállal adagolja a tésztát, és annyi tésztát önt bele, amekkora palacsintát szeretne. Az egyik oldalát addig süti, amíg apró buborékok jelennek meg a tetején – ez jelzi, hogy ideje megfordítani. De mielőtt átfordítaná, óvatosan megemeli a szélét, hogy megbizonyosodjon róla, valóban megsült-e az alja. Miután megfordította, egy zseniális trükk következik: vajat ken a már megsült oldalára, miközben a másik oldala még sül. Így minden egyes falat vajjal átitatott, ínycsiklandóan szaftos lesz.
Juharsziruppal még csodásabb!
A videó AI alapú tartalomkészítővel készült.