nlc.hu
Gasztro

A profi szakácsok víz helyett ezt használják a gulyáshoz

Így lesz igazán szaftos és sűrű!
gulyásleves - fotó: Getty Images

Sokan ugyanazt a gulyásleves receptet követik évek óta, ennek ellenére soha nem lesz két egyforma ízű az étel. Pedig nem hétpecsétes titok, mitől lesz tökéletes!

Sokszor csalódást kelt a végeredmény: a szaft híg marad, az ízek pedig erőtlenek. Az ok: túl sok víz kerül a fazékba. A hagyományos, tartalmas gulyás ugyanis nem vízzel készül, hanem olyan folyadékokkal, amelyek mélyítik és gazdagítják az ízvilágát.

A profi szakácsok ezért olyan karakteres hozzávalókhoz nyúlnak, mint a vörösbor, a hús- vagy zöldségalaplé, a barna sör vagy a paradicsomlé. Sokan pedig olyan kombinációkra esküsznek, mint például fele bor, fele alaplé – írja az ÉrdekesMagazin.

Ha nincs kéznél bor, tökéletes az alaplé is vagy a paradicsomlé is, de a tiszta vizet érdemes kerülni! – tanácsolják a szakácsok. A folyadékból pedig mindig csak annyit adjunk hozzá, amennyi éppen ellepi a húst. 

Felmelegítve nem csak a töltött káposzta jó, hanem a gulyásleves is! 22 étel, ami másnap még finomabb:

Házias húsleves
Gulyásleves
Töltött káposzta
Franciasaláta
Lasagne
22 fotó

 

Kiemelt fotó: illusztráció, Getty Images

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top