
Rossz helyre teszed a papírt? Valószínűleg igen
A legtöbben egyszerűen a rács fölé teszik a papírt, és arra pakolják az ételt. Ez azonban hibás gyakorlat: a levegő nem tud rendesen áramlani, és a papír akár meg is sérülhet vagy elszállhat a forró levegőben.
Luís videójában lépésről lépésre mutatja meg, mi a helyes megoldás:
- először a papírt a kosár aljára kell helyezni,
- majd erre kerül vissza a kivehető rács (az a perforált rész, amin a sütés történik).
Így a papír a rács alatt fogja fel a lecsöpögő zsiradékot és morzsákat, de nem akadályozza a levegőkeringést.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Miért jobb így?
Könnyebb tisztítás: a papír felfogja a szennyeződést, így a kosár alja sokkal kevésbé koszolódik.
Biztonságosabb: a papír nem lobog, nem ér az ételhez, nem gátolja a sütési folyamatot.
Jobb sütési eredmény: a forró levegő zavartalanul cirkulál, az étel egyenletesebben pirul.
Az air fryer-papír helyes elhelyezése is ezek közé tartozik: apróságnak tűnik, de sok bosszúságtól megkímélhet minket.
Fotó: illusztráció, Getty Images