nlc.hu
Gasztro

Horrorállapotok uralkodtak a gyrososnál, egyből bezáratta a Nébih

Elborzadt a hatóság a rágcsálóürülék, a rovartetemek, a padlón lévő csikkek és a penészes húscafatok láttán.

Gyrosnyárs alapanyagot és gyrosnyársat is előállító üzemeket ellenőrzött a Nébih. Egy üzem működését azonnal felfüggesztették.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrei gyrosnyárs alapanyagot, illetve gyrosnyársat is előállító húsüzemekben tartottak ellenőrzéseket. A szakemberek a vizsgálatok során súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságokra bukkantak egy budapesti – gyrosnyárs alapanyagot előállító üzemben. Az épület ablakai nem voltak rovarhálóval felszerelve, az üzem helyiségeiben a padozat, a falak és a mennyezet egyaránt rossz állapotú és szennyezett volt, a falakon és az ajtókon több helyen rászáradt, néhol penészes húscafatok voltak, az üzem padlózatán pedig csikkeket, rovartetemeket és rágcsálóürüléket találtak. Így az üzem működését azonnali hatállyal felfüggesztették – számolt be honlapján a Nébih.

A Nébih szakemberei egy másik, Pest vármegyei baromfihús-daraboló, gyrosnyárs alapanyagot és gyrosnyársat is előállító üzemben is ellenőrzést végeztek. A hatóság azonnali hatállyal megtiltotta a foglalkoztatottak munkavégzését, ugyanis egyetlen dolgozó sem rendelkezett érvényes egészségügyi könyvvel, emellett a jogszabályban előírt előállítási és fagyasztási dokumentáció sem volt naprakész.

A hatóság az érintett helyszíneken összesen mintegy 8500 kiló élelmiszert azonnali hatállyal kivont a forgalomból, valamint elrendelte hatósági zár alá vételét.

Kiemelt fotó forrása: Nébih

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top