
A töltött káposzta a karácsonyi ételek egyik sztárja. Ám óriási csalódás érheti a vendégeket az ünnepi asztalnál, ha megkóstolva, száraznak és morzsalékosnak érzik a tölteléket, hiába főztük órákon át.
Ha valóban ízletes, zamatos töltött káposztát szeretnénk enni, akkor a legjobb, ha legalább 20-25 százalékos zsírtartalmú darált húsból készítjük, ugyanis a zsírtartalomnál kezdődik minden! – hívja fel a figyelmet a Mindmegette.hu cikke.
Sokan úgy gondolják, hogyha a töltelékben minél több a hús, annál jobb. Pedig korántsem így van! A rizs nem csak „töltelék”, aktív szerepet is játszik a nedvesség megkötésében. A legjobb, ha 1:3 arányban keverjük a rizst a húshoz! Fontos, hogy nyers rizst használjunk, ne előfőzöttet! – magyarázza a portál, amely arra is figyelmeztet, hogy a tojást se hagyjuk ki a töltelékből. A tojás egyrészt összetartja a masszát, másrészt extra nedvességet és krémes állagot is biztosít.
Arra is ügyeljünk, hogy a töltött káposzta lassú, türelmes főzést igényel! – figyelmeztet a cikk. Ellenőrizzük folyamatosan a lé mennyiségét! Ha szükséges, öntsünk hozzá vizet, paradicsomszószt vagy húslevest!
Kiemelt fotó: illusztráció, Getty Images