Gasztro

20 perces marhahúsos-brokkolis ramen, a tökéletes hétköznapi vacsora

A könnyű nyári salátákat lassan felváltják a kiadósabb, meleg egytálételek. Pont egy ilyen következik.

Az instant ramen tészta életmentő lehet, ám ahelyett, hogy az előre elkészített, ízesített változatot választanánk, próbáljuk ki a natúr tésztát, melyhez mi magunk dobjuk össze a szószt és a feltéteket. Így sem vesz majd több időt igénybe, mint 20 perc, és máris egy kiadós, lélekmelengető vacsoránk lehet. Íme, egy marhahúsos-brokkolis változat:

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 3 csomag instant ramen tészta
  • 1,9 l forró víz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. kukoricakeményítő
  • 2 ek. szezámolaj
  • 1 lime leve
  • 60 ml szójaszósz
  • 300 g brokkolivirág
  • 1 ek. olívaolaj
  • 340 g vékonyra szelt marhasteak
  • egy fél hagyma 

Elkészítés:

  1. Öntsd le forró vízzel a ramen tésztát, és hagyd 6 percig állni. Csepegtesd le, öbítsd át hideg vízzel, majd ismét csepegtesd le.
  2. Egy kisebb tálkában keverd össze a felaprított fokhagymát, a kukoricakeményítőt, a szezámolajat, a lime levét és a szójaszószt.
  3. A brokkolit párold puhára.
  4. Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és kezd el sütni rajta a steaket. Locsolj rá két evőkanálnyit a szószból, és 2-2 percig süsd mindkét oldalát. Tedd félre.
  5. A serpenyőben hevíts még egy kis olajat. Puhítsd meg rajta a hagymát, majd add hozzá a brokkolit. Ezután add hozzá a tésztát, az összes maradék szószt. Addig főzd, amíg a tészta magába nem szívja a szószt. 
  6. Végül keverd hozzá a steaket. Kínáld korianderrel, szezámmaggal.

tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top