Ha van egy kis friss málnánk, semmi okunk, hogy túlbonyolítsuk a desszertet. Adjunk hozzá egy kis tejfölt, ha akad még, akkor epret, kevés cukrot, és mintha csak creme bruléet készítenénk, mehet be a sütőbe – csak a málna brulée sokkal gyorsabban elkészül!
Hozzávalók:
- 2 csésze málna
- 2 csésze eper (vagy még 2 csésze málna)
- 2 csésze tejföl
- fél csésze barna cukor
Elkészítés:
- A sütő legfelső fokára készíts be egy rácsot, és melegítsd fel jól a sütőt (180-200 fokra).
- A málnát és a felszeletelt epret szórd egy nagyobb tűzálló tálba, vagy oszd szét 6-8 ramekin formába.
- Keverd a gyümölcshöz a tejfölt, végül pedig hintsd meg az egészet a cukorral.
- Ha egyben sütöd, 5 percig hagyd bent, ha külön formákban, akkor 3-4 perc is elég lesz, hogy kellően karamellizálódjon a cukor.
- Kínáld azonnal, mentalevelekkel díszítve! Jó étvágyat hozzá!