A Lidllel most valóban különlegesség teheti a húsvéti fogásokat: az elérhető luxust kínáló Deluxe termékekkel az előételtől a desszertig minden fogással ünnepi hangulatot varázsolhat. Egytől egyig magas minőségű, a legkiválóbb ételköltemények alapanyagaiul szolgáló termékek közül válogathat, amelyek után csak a dicséreteket kell bezsebelnie. Lepje meg családját például Grillezett halloumi sajttal, a tavaszi frissességet idéző citrusos-mandulás salátával tálalva.
Hozzávalók 4 személyre:
» 1 db narancs
» 1 db grapefruit
» 2 db alma
» 1 db cukkini
» 1 fej jégsaláta
» 1 dl Deluxe prémium
» olívaolaj
» 2 db citrom
» 5 gerezd fokhagyma
» 1 ek. Mikado mustár
» 1 csipet Castello étkezési só
» 25-30 dkg Deluxe halloum sajt
» 8 db koktélparadicsom
» 4 ágacska Mikado bazsalikom
» 5 dkg Castello mandula
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Kalória: kb. 792 kcal • 29,6 g fehérje • 57,4 g zsiradék • 34,5 g szénhidrát
A narancsot és a grapefruitot meghámozzuk, gerezdekre szedjük, és egy éles késsel a gerezdek hártyáit is leszedjük, majd üvegtálba tesszük. Az almát megmossuk, a magházát kivágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk, és a citrusokhoz keverjük. A cukkinit hosszában félbevágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A jégsalátát 2×2 cm-es kockákra vágjuk, és az összetevőket lazán összekeverjük.
Az olívaolajat, a citrom kifacsart levét, a zúzott fokhagymát és a mustárt botmixerrel habosra keverjük, csipet sót adunk hozzá és tálalásig félretesszük.
A sajtot 1 cm-es szeletekre vágjuk, és tűzforró teflon- vagy kerámiaserpenyőben gyors tűzön mindkét oldalát zsemleszínűre sütjük. A paradicsomokat hosszában kettévágjuk, és a vágott felével a forró serpenyőben megsütjük a sajt mellett.
Az összekevert salátát tányérra halmozzuk, meglocsoljuk a saláta levével, a frissen sült sajttal és paradicsommal tálaljuk. Bazsalikommal és a szárazon megpirított mandulával díszítjük.