Gasztro

A kiváló étel titka a kiváló alapanyag

A húsvét idén is lehetőséget teremt rá, hogy időt szánjunk családunkra és a kikapcsolódásra. Gondoljon már most arra, hogy milyen gazdag és sokszínű ételválasztékkal lepi meg szeretteit húsvétra! Az étel mindig annyira jó, amennyire jó a szakács és az alapanyag! Minél finomabbak a hozzávalók, annál jobban ízlik a belőlük főzött étel. A húsvét kiemelt alkalom, amely megérdemli a minőségi hozzávalókat. A minőséget pedig a vendégei is értékelni fogják!

A Lidllel most valóban különlegesség teheti a húsvéti fogásokat: az elérhető luxust kínáló Deluxe termékekkel az előételtől a desszertig minden fogással ünnepi hangulatot varázsolhat. Egytől egyig magas minőségű, a legkiválóbb ételköltemények alapanyagaiul szolgáló termékek közül válogathat, amelyek után csak a dicséreteket kell bezsebelnie. Lepje meg családját például Grillezett halloumi sajttal, a tavaszi frissességet idéző citrusos-mandulás salátával tálalva.

A kiváló étel titka a kiváló alapanyag

Hozzávalók 4 személyre:
»    1 db narancs
»    1 db grapefruit
»    2 db alma
»    1 db cukkini
»    1 fej jégsaláta
»    1 dl Deluxe prémium
»    olívaolaj
»    2 db citrom 
»    5 gerezd fokhagyma
»    1 ek. Mikado mustár
»    1 csipet Castello étkezési só
»    25-30 dkg Deluxe halloum sajt
»    8 db koktélparadicsom
»    4 ágacska Mikado bazsalikom
»    5 dkg Castello mandula
 

A kiváló étel titka a kiváló alapanyag

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Kalória: kb. 792 kcal • 29,6 g fehérje • 57,4 g zsiradék • 34,5 g szénhidrát

A kiváló étel titka a kiváló alapanyagA narancsot és a grapefruitot meghámozzuk, gerezdekre szedjük, és egy éles késsel a gerezdek hártyáit is leszedjük, majd üvegtálba tesszük. Az almát megmossuk, a magházát kivágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk, és a citrusokhoz keverjük. A cukkinit hosszában félbevágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A jégsalátát 2×2 cm-es kockákra vágjuk, és az összetevőket lazán összekeverjük.

Az olívaolajat, a citrom kifacsart levét, a zúzott fokhagymát és a mustárt botmixerrel habosra keverjük, csipet sót adunk hozzá és tálalásig félretesszük.

A sajtot 1 cm-es szeletekre vágjuk, és tűzforró teflon- vagy kerámiaserpenyőben gyors tűzön mindkét oldalát zsemleszínűre sütjük. A paradicsomokat hosszában kettévágjuk, és a vágott felével a forró serpenyőben megsütjük a sajt mellett.

Az összekevert salátát tányérra halmozzuk, meglocsoljuk a saláta levével, a frissen sült sajttal és paradicsommal tálaljuk. Bazsalikommal és a szárazon megpirított mandulával díszítjük.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top