Nincs is csodálatosabb a frissen sült házi kenyérnél, de manapság sokan már nem szívesen nyúlnak a gluténtól duzzadó fehér cipóhoz. Így a kijelentést most már érdemes úgy módosítani: nincs is csodálatosabb a frissen sült, gluténmentes házi kenyérnél. Ezt akár te magad is elkészítheted, és mielőtt még megijednél: sem péktudás, sem kenyérsütő gép nem kell hozzá.
Hozzávalók:
- 1 csésze mandulaliszt
- 2 közepes méretű banán
- 3 tojás
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál só
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 250 fokra és bélelj ki egy kisebb vekniformát sütőpapírral!
2. Az összes hozzávalót keverd össze egy turmixgépben magas fokozaton, majd öntsd a tésztát a formába, és 1 óra alatt süsd aranybarnára!
Ennyi az egész… ugye milyen csodálatos?