Muffint készíteni az egyik legegyszerűbb dolog a világon, de ezért nem szabad megvetni ezt az édességet – remekül kombinálható és valljuk be, isteni finomság. Ez az áfonyás verzió azért mesés, mert a gyümölcsök igazán szaftossá teszik a tésztát, a muffinok tetejére karamellizálódott cukor pedig extrán különlegessé teszi!
Hozzávalók:
- 2 csésze liszt
- 2 tk. sütőpor
- egy csipet só
- 1/2 csésze sózatlan vaj szobahőmérsékleten
- 1 csésze kristálycukor
- 2 nagy tojás
- 1 tk. vaníliaaroma
- 1/4 tk. mandulaaroma
- 1/2 csésze tej
- 2 csésze friss áfonya
- 2 ek. nádcukor
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra! Egy 12-es muffinformát béleljünk ki kis papírformákkal!
2. Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót!
3. Elektromos habverővel verjük fel a vajat, a cukrot! Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a vanília- és a mandulaaromát is.
4. A vajas-cukros keveréket adjuk a lisztes keverékhez felváltva a tejjel. Keverjünk sűrű tésztát belőle. Egy spatulával forgassuk bele az áfonyákat is!
5. A tésztából halmozzunk adagokat a muffinformákba és mindegyik tetejét szórjuk meg egy kevés nádcukorral. 30 perc alatt süssük aranybarnára őket!