Minden palacsintának megvan a maga ideje. A hagyományos túrós vagy lekváros palacsinta remek édesség egy kiadós leves után, a francia crêpes típusú palacsinta akár egy elegáns vacsora záróakkordja is lehet, az amerikai palacsinta pedig maga az ideális reggeli.
Nagyon egyszerű elkészíteni, szépen tálalható és millió módon variálható. A klasszikus amerikai palacsintát juharsziruppal és ropogósra sütött baconnel kínálják, de nálunk inkább az édes verziók népszerűek. A kókuszos, almás, kakaós és mandulás amerikai palacsinta is nagyon finom, de talán ez a banános a legeslegfinomabb. Különösen karamellszósszal, amit érdemes előző nap elkészíteni, így reggel csak a palacsintát kell kisütni, és már kész is az isteni reggeli.
Elkészítési idő: 60-70 perc
Hozzávalók kb. 20-25 db-hoz:
- 2 db tojás
- 2,5 dkg olvasztott vaj
- 3 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 20 dkg liszt
- 1 evőkanál Dr. Oetker Sütőpor
- 2 db banán
A karamellszószhoz:
- 10 dkg cukor
- 1,5 dl habtejszín
- 2 dkg vaj