Gasztro

A tökéletes húsvéti reggeli: csokis-marcipános kalács

Kár lenne a pékségbe rohanni a húsvéti kalácsért. Ti magatok is elkészíthetitek ezt a csokis kalácsot, ami nemcsak finom, de olyan szép is, hogy az ünnepi asztal dísze is lehet.
A tökéletes húsvéti reggeli: csokis-marcipános kalács

Elkészítése nem túl bonyolult, csak egyszer kell ráérezni a technikára. A megkelt tésztát kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük, és ezután hosszában félbevágjuk a tekercset.

Használjunk éles kést, és figyeljünk rá, hogy végigvágjuk, majd ha sikerült, akkor a két szállal bánjunk óvatosan, és fonjuk össze. Érdemes hosszúkás sütőformában sütni, de ha az nincs, akkor magas falú tepsiben is sülhet. Ebben az esetben érdemes a tepsi falához közel tenni, és a másik oldalról is megtámasztani, hogy oldalra ne tudjon terjeszkedni, csak felfelé.

A töltelékben az étcsokit cserélhetjük tej- vagy fehér csokira is, de készülhet akár csoki nélkül is: baracklekvárral megkenve és porcukros darált dióval megszórva is nagyon finom.

Elkészítési idő: 50 perc + kelesztési idő

Hozzávalók 2 db kalácshoz:

Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag Dr. Oetker Instant élesztő
  • 3 db tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1,2 dl hideg víz
  • 15 dkg puha vaj

Töltelék:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál porcukor
  • 10 dkg Dr. Oetker Lübecki Marcipán massza (natúr)
  • 1 narancs reszelt héja
  • 15-20 dkg darált dió

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top