Aki szeret cukrászkodni, előbb-utóbb eljut oda, hogy neki mer állni egy saját készítésű tortának is. Először készítünk egy egyszerűbb süteményt tortaformában, és azt díszítjük, majd a következő alkalommal már akár emeletes, többszintes tortákkal is próbálkozunk, míg aztán azon kapjuk magunkat, hogy minden szülinapra tőlünk rendeli a család a tortát, és már a fondant-os, különleges mintájú tortáktól sem riadunk vissza.
A csokitorta egy különösen jó választás, mert azt szinte mindenki szereti, így akár családi, akár baráti ünnepségre készülünk, biztosak lehetünk benne, hogy a tortát szeretni fogják. Készíthetünk belőle nagyobb, klasszikus méretű tortát is, de nagyon jópofák az ilyen egyszemélyes minitorták is.
Elkészítésükhöz egy nagyon egyszerű sütialapot használunk, azt töltjük meg csokikrémmel, majd bevonjuk fondant-nal, amit aztán ízlés szerint díszíthetünk. Ne sürgessük a folyamatot, mindenképpen várjuk meg, míg a sütemény teljesen kihűl, és csak akkor kezdjük el tölteni. Ha a krémmel megkentük az oldalát is, akkor feltétlenül tegyük hűtőbe, és csak akkor vonjuk be fondant-nal, ha a krém már kissé megdermedt.
A kész fondant-nal könnyű dolgozni: alaposan gyúrjuk át, majd két lap folpack között, vagy porcukorral meghintett felületen nyújtsuk ki, majd óvatosan terítsük a tortára, és simítsuk rá, majd egy éles késsel vágjuk le a lelógó részeket. A fondant-ra ragaszthatunk ostyavirágokat, de díszíthetjük színes fondantból kivágott formákkal vagy cukormázzal is.
Hozzávalók kb. 6 db minitortához:
A süteményhez:
- 4 db tojás
- 10 dkg cukor
- 1 csomag Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
- 8 dkg vaj
- 5 evőkanál tej
- 9 dkg finomliszt
- 3 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
- 1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
- 5 dkg étcsokoládé
A krémhez:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 mokkáskanál Dr. Oetker Aroma vanília
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg natúr krémsajt
- 1 narancs reszelt héja
A bevonathoz:
- Dr. Oetker Fondant fehér cukormassza
- Dr. Oetker Díszítő Cukormáz fehér
Kattints tovább a teljes recepthez >>>