nlc.hu
Gasztro
Azonnal készítsd el: epres gyümölcsrizs, az örök kedvenc

Azonnal készítsd el: epres gyümölcsrizs, az örök kedvenc

Nem maradhatnak le a húsvéti asztalról a poharas édességek sem! Régi nagy kedvencünk, a gyümölcsrizs is állandó szereplő a desszertasztalon, csak a gyümölcsöt változtatjuk évről évre.
Azonnal készítsd el: epres gyümölcsrizs, az örök kedvenc

A krémes hideg tejberizs semleges ízének köszönhetően tökéletes alap egy isteni édességhez. Már magát a tejberizst is ízesíthetjük fahéjjal, gyömbérrel, vaníliával, vagy akár citromfűvel, bazsalikommal, majd az alapíz függvényében variálhatjuk a kísérő gyümölcsöket.

Nagyon finom a krémes tejberizs eperrel, málnával, áfonyával, de a barack, banán, kivi és a körte is nagyon jó kísérője. Készülhet friss gyümölcsből vagy mirelitből, kínálhatjuk a gyümölcsöt mellé vagy rá, de akár össze is forgathatjuk a tejberizzsel – elrontani nem lehet!

Hétvégi desszertnek tökéletes, de húsvétkor is bevethető, mert akár már 1-2 nappal korábban is elkészíthetjük az alapot, így a vendégek érkezésekor már csak elő kell venni a hűtőből és hozzáadni a gyümölcsö(ke)t.

Elkészítési idő: 40 perc + hűlési idő

Hozzávalók 4 kisebb adaghoz:

  • 4 dl tej
  • 5 dkg kerek szemű rizs
  • egy csipet só
  • 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 dl habtejszín
  • 15-20 dkg eper 

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top