Az eper egyszerűen mindenhez jó, a tortától kezdve a lekvárig, a gyümölcslevesen át a panna cottáig. A panna cotta pedig egy nagyon egyszerű, mégis zseniális desszert, egyedül azzal lehet elrontani, ha túl sok zselatint teszünk bele, és nem lágy lesz a végén, hanem radírgumiszerűen kemény. Lapzselatinnal nem tudjuk túladagolni benne a zselatint, mindig tökéletes lesz a végeredmény.
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Hozzávalók 6 adag panna cottához:
- 3,5 dl 30%-os tejszín
- 2 dl tej
- 0,5 dl eperszörp
- 5 dkg cukor
- 1 vaníliarúd
- 4 db Dr. Oetker Lapzselatin
Az eperraguhoz:
- 50 dkg eper
- 10 dkg cukor
- 1 kk citromlé
- 1 kk reszelt citromhéj