Gasztro

Készíts panna cottát a vendégeknek! Imádni fognak!

Végre itt az eperszezon! Egyszerűen lehetetlen eperből annyit enni, amennyit az ember szeretne.
Készíts panna cottát a vendégeknek! Imádni fognak!

Az eper egyszerűen mindenhez jó, a tortától kezdve a lekvárig, a gyümölcslevesen át a panna cottáig. A panna cotta pedig egy nagyon egyszerű, mégis zseniális desszert, egyedül azzal lehet elrontani, ha túl sok zselatint teszünk bele, és nem lágy lesz a végén, hanem radírgumiszerűen kemény. Lapzselatinnal nem tudjuk túladagolni benne a zselatint, mindig tökéletes lesz a végeredmény.

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

Hozzávalók 6 adag panna cottához:

  • 3,5 dl 30%-os tejszín
  • 2 dl tej
  • 0,5 dl eperszörp
  • 5 dkg cukor
  • 1 vaníliarúd
  • 4 db Dr. Oetker Lapzselatin

Az eperraguhoz:

  • 50 dkg eper
  • 10 dkg cukor
  • 1 kk citromlé
  • 1 kk reszelt citromhéj

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top